Oblačno
17°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Od odchodu do USA prichádza Harry o vlasy! Podľa odborníka bude čoskoro vyzerať TAKTO!
Zdielať na

Od odchodu do USA prichádza Harry o vlasy! Podľa odborníka bude čoskoro vyzerať TAKTO!

Archívna reportáž

Aj keď v kráľovskej rodine vládnu asi iné priority, ako je dokonalý vzhľad, predsa len si jej mladší členovia, najmä ženy, dávajú na svojom zovňajšku patrične záležať. Avšak sú veci, ktorým nezabráni ani princ či nástupca na britský trón, a tým sú genetické predispozície, ktoré urobili napríklad z fešáka Williama plešatého muža už pred tridsiatkou. Jeho mladší brat mal v genetickej lotérii o niečo väčšie šťastie a jeho bujná ryšavá hriva sa v priebehu rokov stala jeho poznávacím znamením.

Čo je dnes, zajtra už platiť nemusí. Popredný estetický chirurg sa zameral na hrivu princa Harryho a v blogu sa vyjadril, že ak nezačne konať, v päťdesiatke bude prakticky plešatý. Po presťahovaní sa s manželkou Meghan do jej rodnej zeme sa podľa neho vypadávanie vlasov princa Harryho veľmi zrýchlilo.

Doktor Asim Shahmalak z kliniky Crown Clinic v Manchestri však poznamenal, že vojvoda zo Sussexu plešatie značne pomalšie ako jeho brat, princ William, a v tomto zaostáva za svojím starším bratom až o desať rokov. Doktor tiež povedal, že Harry je vo veku 36 rokov v rovnakom štádiu vypadávania vlasov ako bol William, keď mal iba 26 rokov. "Gén plešatosti nie je u Harryho taký silný, ale aj tak mu vlasy rýchlo vypadávajú. V súčasnosti Harrymu vypadáva najviac vlasov v oblasti temena," vysvetlil uznávaný odborník.

V rozhovore bratov Williama a Harryho z roku 2009 je podľa odborníka vidieť, že sa Harry nachádza v rovnakom štádiu plešatosti ako je brat, keď mal iba 26 rokov:

Postupné vypadávanie vlasov bratov možno podľa neho vidieť na videu z roku 2009, na ktorom dvojica spolu hovorí na základni RAF Shawbury v časoch, keď obaja bratia ešte slúžili v kráľovských ozbrojených silách. V tom čase mal princ William 26 rokov a vykazoval podobnú úroveň mužskej plešatosti ako Harry v súčasnosti. Doktor Shahmalak vytvoril graf, ktorý ukazuje, ako budú vyzerať vlasy princa Harryho po päťdesiatke. "Žiadni dvaja bratia nie sú rovnakí, ale William aj Harry zdedili rovnaký gén plešatosti. Pre princa Williama je už neskoro a pre zvrátenie vypadávania vlasov sa nedá už nič urobiť. Harry má ešte čas konať," myslí si lekár, ktorý jedným dychom dodáva, že v posledných rokoch prudko vzrástol záujem ľudí o transplatáciu vlasov.

Spoznali by ste ho? Na poslednej fotke je vízia Harryho budúcnosti:

Bez liečby a zásahu modernej medicíny sa podľa Shahmalaka intenzita vypadávania vlasov ryšavého princa v nasledujúcom roku len zvýši. Avšak tiež vyslovil nádej, že Harry nikdy nebude taký plešatý ako jeho brat William, ktorý bol génom plešatosti postihnutý viac ako ktorýkoľvek iný z kráľovských mužov.

"Zdedil silný gén plešatosti po svojom otcovi princovi Charlesovi, ktorý ho získal od svojho otca princa Philipa. Zdá sa, že s každou generáciou sa vypadávanie vlasov zhoršuje, čo sa v niektorých rodinách môže stať. Ďalším faktorom je, že gén vypadávania vlasov má aj Harryho a Williamova matka, princezná Diana. Jej otec, gróf Spencer, bol taktiež plešatý. Gén plešatosti sa môže prenášať na obe strany rodiny," vysvetľuje na záver skúsený lekár. Avšak mnohí ľudia sa zhodujú, že Williamovi pristane aj plešina, ktorá umocňuje dojem zrelého muža a nástupcu na kráľovský trón. Ktovie, či to podobne sekne aj roztopašnému Harrymu.

Tu je zmena na temene výrazne viditeľná:

Súvisiace články

Najčítanejšie