Polojasno
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Potvrdené! Po dlhej dobe ďalší rozvod v kráľovskej rodine!
Zdielať na

Potvrdené! Po dlhej dobe ďalší rozvod v kráľovskej rodine!

Archívna reportáž

Britskou monarchiou otriasa ďalšia nepríjemná správa. Manželský pár tvorený z kráľovninho najstaršieho vnuka a sympatickej Kanaďanky ohlásil rozvod, ktorý už naznačili v priebehu roka 2019. Uplynulý týždeň však podpísali posledné rozvodové formality, čo veľmi nepotešilo samotnú kráľovnú Alžbetu, keďže sa údajne netajila sympatiami k manželke jej najstaršieho vnuka Petra.

Vnuk kráľovnej Alžbety II., 43-ročný Peter Phillips, v uplynulých dňoch podľa informácií portálu People ukončil rozvodové konanie s manželkou Autumn (43). Syn princeznej Anny je vôbec prvým mužom kráľovského rodu zo svojej generácie, ktorý sa rozviedol so svojou manželkou.

Cesty Petra Philipsa a jeho kanadskej už exmanželky Autumn sa nadobro rozišli, avšak už navždy ich budú spájať  dve spoločné deti, dcérky Savannah (10) a Isla (9). Po tom, ako pár vo februári 2020 oznámil rozchod, Peter a Autumn uplynulý pondelok vydali vyhlásenie, v ktorom uviedli, že finančné aspekty ich rozvodu boli vyriešené a schválené Najvyšším súdom.

V deň pohrebu princa Philipa kráčal Peter Philips medzi bratmi Williamom a Harrym:

"Aj keď je to pre Petra a Autumn smutný deň, naďalej kladú na prvé miesto blaho a výchovu svojich úžasných dcér Savannah a Isly," uviedli vo vyhlásení. Ak by však niekto čakal, že budú medzi manželmi lietať taniere, ostane sklamaný. Ich vzťahy ostali korektné a priateľské a na prvom mieste sú pre nich ich deti a fungujúci rodičovský vzťah. "Peter aj Autumn sú radi, že sa veci vyriešili priateľsky, pričom deti sú v popredí týchto rozhodnutí," vyjadril sa ďalej hovorca a v mene páru požiadal verejnosť a médiá o súkromie a ohľaduplnosť najmä kvôli ich dvom malým deťom, ktoré sa prispôsobujú novým podmienkam. Kanaďanka Autumn napriek rozchodu zostane žiť v Gloucestershire vo Veľkej Británii, aby mohla naďalej vychovávať dcéry v prostredí, na ktoré sú zvyknuté.

Peter Philips, ktorý pracuje ako konzultant v oblasti športového marketingu, sa s Autumn sa zoznámili ešte v roku 2003 v jej rodnom Montreale na Veľkej cene Formuly 1. O pať rokov neskôr sa zosobášili v kaplnke svätého Juraja na Windsorskom zámku. Petra môžu priaznivci kráľovskej rodiny poznať aj ako mladého muža, ktorý kráčal na pohrebe princa Philipa medzi dvomi kráľovskými bratmi, princom Harrym a Williamom. Posledným verejným kráľovským podujatím, na ktorom sa Peter zúčastnil spoločne s Autumn boli v roku 2019 obľúbené hry s názvom Braemar Highland Games v Škótsku, kde sa objavili po boku kráľovnej Alžbety II., princa Charlesa a Camilly, vojvodkyne z Cornwallu.

Súvisiace články

Pre ženu

Najčítanejšie