Polojasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Kráľovnej došla trpezlivosť?! Ak sa k TOMUTO verejne vyjadrí, Harryho už umlčí!
Zdielať na

Kráľovnej došla trpezlivosť?! Ak sa k TOMUTO verejne vyjadrí, Harryho už umlčí!

Archívna reportáž

Potom čo v populárnej britskej televízii BBC odozneli tvrdenia o tom, že podľa zdroja z paláca princ Harry a jeho manželka Meghan nepožiadali oficiálne kráľovnú o zvolenie použiť meno Lilibet pre ich dcéru, pričom použili osobnú prezývku kráľovnej Alžbety II.,  sa 36-ročný vojvoda zo Sussexu vyhrážal žalobou voči BBC za urážku na cti. Zdá sa, že kráľovnej už ale dochádza trpezlivosť.

Ako priniesol denník The Sun, kráľovná Alžbeta II. sa vraj nebude viac mlčky prizerať na mediálne vojny, ak princ Harry a Meghan Markle naďalej dovolia, aby sa verejne spochybňovala kráľovská rodina. Dvojica totiž dostala do úzkych samotnú kráľovnú Alžbetu II. po tom, čo sa vystupňoval škandál okolo pozadia mena pre ich dcérku Lilibet 'Lili' Dianu Mountbatten-Windsor.

Harry totiž tvrdí, že svojej starej matke zavolal a tá s menom Lilibeth pre ich malú dcérku súhlasila a tak to interpretovali aj mnohé médiá, zväčša v USA. V americkej tlači sa tiež uvádzalo, že Harry dokonca predstavil Lilibet jej prababičke prostredníctvom videohovoru. Avšak zdroj z paláca informoval denník Mail on Sunday, že k nijakému videohovoru nedošlo a dodal: "Zdá sa, že zdroje Sussexovcov poskytli novinárom zavádzajúce informácie o tom, čo povedala kráľovná, a to celú vec poriadne skomplikovalo. Palác nemohol poprieť príbeh, že išlo o omyl". Kráľovná sa totiž nikdy k mediálnym klebetníkom nevyjadruje.

Vzťahy medzi vojvodami zo Sussexu a kráľovskou rodinou sa dostali na bod mrazu najmä po odvysielaní škandálneho rozhovoru s Oprah Winfrey:

​Kráľovná teraz požiadala zástupcov paláca, aby opravili vyhlásenia americkej tlače, ktoré skresľujú fakty, ako a či prebehly súkromné ​​rozhovory jej, alebo iných vyšších členov kráľovskej rodiny. Avšak iba krátko po tom, čo sa v spomínanej televízii objavili tvrdenia o tom, že Harry pomenoval svoju dcérku svojvoľne a kráľovnej tento krok iba oznámil, hovorca vojvodov zo Sussexu vyhlásil, že princ Harry trvá na tom, že kráľovná je prvou osobou, ktorej po narodení svojej dcéry zavolal a jeho právnici označili článok BBC za nepravdivý a hanlivý. Zdá sa však, že podporu z kráľovského dvora novopečení rodičia nemôžu očakávať, podľa zdroja sa vraj kráľovná rozhodla, že bude rázne reagovať na vyhlásenia zdrojov od Harryho a Meghan. "Ide o to, či to, čo odoznie v ich vyhlásení, je, alebo nie je presnou verziou toho, čo sa skutočne stalo," vysvetľuje ďalej zdroj z paláca.

Kráľovná Alžbeta II. oficiálne oslávila jej aprílové narodeniny už tradične v júni na podujatí Trooping the Colours na hrade Windsor:

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa The Royal Family (@theroyalfamily)

​Kráľovská životopiskyňa Angela Levin sa dokonca v rannej šou Good Morning Britain vyjadrila, že použitie osobnej prezývky Lilibet je podľa nej „drzé“ a dokonca „ponižujúce“ voči kráľovnej. "Ani princ Charles by nikdy nesníval, že bude svoju matku volať Lilibet,“ rozhorčila sa v rozhovore Levin. 

Kráľovná oslávila  12. júna 2021 oficiálne svoje aprílové narodeniny už tradične pri príležitosti osláv s názvom Trooping the Color na hrade Windsor. Jej Veličenstvu na tvári nechýbal úsmev a radosť z oslnivej prehliadky vojakov a hudobníkov z orchestra Bands of the Household Division, napriek nedávnemu skonu jej milovaného manžela. Zdá sa, že sa 95-ročnú hlavu britskej monarchie ešte stále neopustila trpezlivosť s výstrelkami jej pochabého vnuka, avšak Harry s manželkou stále viac a viac skúšajú pokoriť pomyselné hranice jej diplomacie. 

Súvisiace články

Najčítanejšie