Jasno
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Čo nedala deťom sa snaží dohnať pri pravnúčatách? TAKÁTO je kráľovná Alžbeta II. ako prababka!
Zdielať na

Čo nedala deťom sa snaží dohnať pri pravnúčatách? TAKÁTO je kráľovná Alžbeta II. ako prababka!

Archívna reportáž

Kráľovná Alžbeta II. nastúpila na trón ako 27-ročná. V tom čase už bola mamou vtedy 4-ročného princa Charlesa a 2-ročnej Anny, a tak celkom pochopiteľne nemala vždy čas a možnosť sa im venovať. Avšak celkom iný prístup zvolila k svojim vnúčatám a najmä pravnúčatám, keďže sa už nápor kráľovských povinností rovnomerne rozdelil aj medzi ostatných členov kráľovskej rodiny, najmä následníkov trónu. Azda najbližší vzťah má v poslednej dobe s pravnúčatami a zároveň s nimi trávi aj najviac času, najmä s deťmi princa Williama a jeho maželky Kate.

Ako pre denník The Sun prezradila expertka na kráľovskú rodinu Ingrid Seward, kráľovnú Alžbetu II. drží pri živote a optimizme práve jej 8 vnúčat a 10 pravnúčat. Napriek tomu, že ju verejnosť často v ich spoločnosti nevidí, neraz ich spomína vo svojich príhovoroch v listoch či rozhovoroch. V náročných časoch, keď sa rodina kvôli škandálom otriasa v základoch, vidí budúcnosť nielen v jej synovi Charlesovi, prvému nástupcovi na trón, ale najmä v jeho synovi Williamovi a malom princovi Georgeovi.

Napriek tomu, že má kráľovná v synovi a najstaršom vnukovi zodpovedných nástupcov, ktorí by mohli prevziať väčšinu povinností a ona by mohla odobrať na zaslúžený oddych, naďalej ostáva na čele monarchie, navyše s mimoriadnou dávkou energie a odhodlania. "Keď sa zastavím, skončím už nadobro," vtipkuje vraj často na vlastný účet samotná kráľovná. Náročnú skúšku sily kráľovstva nespôsobil iba uplynulý rok pod taktovkou korony, ale najmä skutočnosť, že ju opustil jej manžel Filip, ktorý jej bol dlhé desiatky rokov obrovskou oporou. Alžbeta II. to však zvláda aj v 95 rokoch s gráciou, aj keď jej častokrát pridávajú vrásky jej najbližší, či už jej syn Andrew a jeho zapletenie v pedofilnom škandále, alebo jej vnuk Harry s manželkou Meghan, ktorí vypúšťajú voči členom kráľovskej rodiny spoza mláky jedno vážne obvinenie za druhým.

Pozrite si milé video, ktoré zachytáva kráľovnú Alžbetu II. v roku 1992, ako učí jazdiť na poníkoch niektoré zo svojich vnúčat, medzi nimi sa mihne aj vtedy 10-ročný William:

S vnukmi Harrym a Williamom však mala aj obdobie, keď ich vzťahy ochladli. Na prelome 80. a 90. rokov, v čase, keď ich rodičia prežívali kritické obdobie manželstva, si princezná Diana oboch synov držala blízko pri sebe. Obaja chlapci vraj prázdninové sídlo v škótskom Balmorale milovali, avšak Diana im v návštevách bránila, aby sa so svojím otcom stretávali čo najmenej. Možno aj preto si dnes užíva aspoň prítomnosť pravnúčat, s ktorými v krásnom sídle v lone škótskej prírody trávi prázdniny. Keďže nie všetky nevesty, na čele s Kate, zamestnávajú opatrovateľky, v Balmorale sa staršie deti starajú o mladšie a všetci sa k nim pridávajú. A kráľovná sa v tom čase nemusí držať striktného plánu v diári. 

​Zaujímavosťou je, že kým princ Filip zbožňoval svoje pravnúčatá už od prvého dňa, ako boli novorodenci, kráľovná vraj vždy uprednostňovala pobyt v blízkosti detí až potom, čo trocha podrástli. A to najmä preto, aby ich mohla naučiť správne sedieť a koni a učiť prvým poklusom. Aj preto jej vraj jej nepísaným miláčikom princezná Charlotte, ktorá je vraj do poníkov "blázon". Aj Kate v minulosti prezradila, že keď sa ich dcérka narodila, kráľovná "bola veľmi nadšená", že je to dievča. "Hneď ako sme sa vrátili z pôrodnice, bola kráľovná jednou z našich prvých návštev. Myslím, že malú Charlotte má veľmi rada, vždy pozorne sleduje, čo robí," vyjadrila sa vojvodkyňa z Cambridge ešte pred časom.

Princezná Charlotte, ktorá je vraj kráľovnej srdcu veľmi blízka, oslávila nedávno svoje 6. narodeniny:

Jedinou výnimkou sú vojvodovia zo Sussexu, ktorí ako rodina do Veľkej Británie od ich presťahovania do USA ani nevkročili, s výnimkou pohrebu prica Filipa, aj to sa na pár dní "zastavil" iba Harry. Toho dokonca od jeho narodenia takmer nevidela a podľa zdrojov z okolia rodiny ju to veľmi zarmucuje. Navyše, po škandalóznom rozhovore s Oprah, kde rodinu obvinili z rasizmu a nedávnom dokumente, kde Harry opísal výchovu v rodine ako necitlivú, je nepravdepodobné, že sa na návštevu vôbec odhodlajú. Meghan pritom už čoskoro privedie na svet kráľovnino 11. pravnúča, avšak pokiaľ ukrivdení rodičia neprivezú ich druhorodené dieťa do Británie, kráľovná sa s ním, aj vzhľadom na jej vek a obmedzenia v cestovaní, už pravdepodobne nikdy nestretne. 

Súvisiace články

Najčítanejšie