Oblačno
16°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Harryho útoky na rodinu: TAKTO to vníma kráľovná, no princ Charles stále živí nádej na zmierenie!
Zdielať na

Harryho útoky na rodinu: TAKTO to vníma kráľovná, no princ Charles stále živí nádej na zmierenie!

Archívna reportáž

Princ Harry s drsnými vyjadreniami spoza mláky na adresu svojich najbližších, zdá sa, neplánuje skončiť, naopak, naberá na intenzite. V dokumentárnej sérii s názvom The Me You Can't See, kde odhaľujú svoj duševný svet viaceré celebrity, si dovolil kritizovať nielen svojho otca, princa Charlesa, za jeho necitlivú výchovu, ale zašiel ešte ďalej. Obul sa aj do svojho nebohého starého otca, princa Filipa, ktorého kritizoval za jeho rodičovský prístup k synovi Charlesovi. A celkom pochopiteľne to vraj mimoriadne nahnevalo a urazilo samotnú kráľovnú.

Po odvysielaní dokumentu The Me You Can't See, v ktorom zazneli drsné slová o výchove kráľovských synov, je podľa informácií denníka Daily Mail britská kráľovná mimoriadne zarmútená a nahnevaná. Slová o necitlivej výchove si celkom pochopiteľne zobrala k srdcu, ako aj skutočnosť, že sa princ Harry rozhodol otvárať pred miliónmi divákov Pandorinu skrinku kráľovskej rodiny a rieši bez predchádzajúceho upozornenia súkromné záležitosti v rámci monarchie.

Kráľovná Alžbeta II. zažíva v poslednom období jednu ranu za druhou. Kým sa ešte nestihla otriasť z náhlej smrti jej manžela princa Filipa, už jej pridáva starosti jej pochabý vnuk spoza Atlantického oceánu. V dokumente, na ktorom sa Harry zároveň podieľal aj producentsky, okrem iného tvrdil, že jeho otec dovolil, aby on a jeho brat princ William trpeli ako deti. "Môj otec mi v mladosti hovorieval: 'No, mal som to tak ja, bude to tak aj pre teba'," povedal Harry a dodal, že jeho snahu o získanie odbornej pomoci pre Meghan, keď mala počas tehotenstva samovražedné myšlienky sa "stretli s úplným mlčaním alebo úplným prehliadaním".

Kráľovná sa musela nedávno navždy rozlúčiť so svojím manželom princom Filipom. Na pohreb priletel aj jej vnuk Harry, avšak ani to ho neodradilo od ďalších škandalóznych rozhovorov:

​Kráľovná je podľa zdrojov z paláca ešte stále otrasená z obvinení z rasizmu, ktoré voči rodine vzniesli vojvodovia zo Sussexu v rozhovore s Oprah, ale zdá sa, že pocity 95-ročnej starej mamy Harryho veľmi nedojímajú a prikladá polienka do ohňa každým novým mediálnym výstupom. Tvrdil, že s bratom v detstve trpeli kvôli výchove ich otca Charlesa, ktorý sám ako dieťa nedostával od svojho otca, princa Filipa, dostatok lásky, nehy a uznania. "Harryho stará mama to vzala veľmi osobne a je hlboko rozrušená tým, čo Harry povedal. A to najmä jeho poznámkami o Charlesovej výchove a naznačovaním, že jeho otec to lepšie nedokáže, lebo sám bol takto vychovaný. Bolo to pre ňu veľmi smutné obdobie," prezradil zdroj z paláca.

Kráľovná si napriek mnohým starostiam a smútku zo straty manžela plní kráľovské povinnosti a usmieva sa aj cez smútok, ktorý jej spôsobuje jej vnuk Harry:

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa The Royal Family (@theroyalfamily)

Avšak prekvapivé sú informácie o reakcii samotného princa Charlesa, ktorý vraj napriek neustálym útokom verí v zmierenie s mladším synom. "Charles sa bude chcieť naďalej angažovať v ich zmierení, ale je treba dodať, že to, čo Harry povedal v oboch rozhovoroch s Oprah, bolo v rodine vnímané ako veľmi bezcitné. Ak by Harry takto osobne zaútočil napríklad na kráľovnú, Charles by bezpochyby podržal svoju matku a Harryho by odstrihol," prezradil blízky priateľ rodiny a dodal, že Charles je z jeho slov veľmi nešťatsný, ale chce mier a netúži po pomste. "Charles je veľmi jemný muž a v prvom rade oddaný otec," dodal. Napriek tomu, že sám nástupca na britský trón v minulosti potvrdil zložitý vzťahy so svojím otcom, je celkom pochopiteľné, že tak intímne a v neposlednom rade bolestivé traumy nechce riešiť cez svojho syna s miliónmi divákov na celom svete. 

Súvisiace články

Najčítanejšie