Skoro jasno
19°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Prekvapivé odhalenie! Bol to Harry, kto sa pokúsil o zmier a otcovi Charlesovi napísal LIST!
Zdielať na

Prekvapivé odhalenie! Bol to Harry, kto sa pokúsil o zmier a otcovi Charlesovi napísal LIST!

Archívna reportáž

Je celkom pochopiteľné že si kráľovská rodina neželala, aby sa pred rozlúčkou s princom Philipom sústredila pozornosť na iné záležitosti, ako je jeho osoba a život, ktorý prežil. Aj keď sa tomu, aj kvôli nezhodám v rodine, ktoré verejnosť veľmi zaujímajú, nedalo celkom zabrániť, rozlúčka bola dojemná, dôstojná a plná zaujímavých momentov. Po pohrebe sa však záujem verejnosti opäť naplno sústredil na vzťahy medzi bratmi Williamom a Harrym a ich otcom, princom Charlesom. Na povrch teraz vyšlo, že princ Harry napísal svojmu otcovi pred príchodom do Británie list.

Podľa informácií denníka The Sun poslal princ Harry svojmu otcovi mimoriadne osobný list, v ktorom Charlesovi opäť vysvetlil dôvody jeho odchodu zo seniorských pozícii v kráľovskej rodine, a tiež mu sľúbil, že bude naďalej rešpektovať kráľovskú inštitúciu. Jeho otec s ním totiž už dlhší čas vôbec nekomunikuje, a to práve po škandalóznom rozhovore s Oprah, kde práve kráľovskú inštitúciu hlboko znevážili, keď Meghan členov rodiny označila za rasistov, ktorí jej odopreli odbornú pomoc.​

Ukázalo sa, že tvrdenia Harryho, že mu otec nezdvíha telefóny neodpovedá na správy môžu byť celkom pravdivé. Vojvoda zo Sussexu tak pred odchodom do Británie využil aspoň pero a papier a princovi Charlesovi napísal list, v ktorom mu vysvetlil dôvody svojho konania a azda dúfal, že sa pri osobnom stretnutí prelomia ľady.

Tento rozhovor spôsobil Harrymu mnoho problémov: 

"Po pravde, princ Harry pred príchodom do rodnej zeme vlastne ani nevedel, čo má očakávať. A to aj bolo dôvodom, prečo ho kontaktoval listom ešte predtým, ako sa stretli," prezradil zdroj z okolia rodiny. Nie je jasné, či jeho otec obdržal list pred jeho príletom a či po pohrebe, isté však je, že ním veľmi nepohol. "Tie spory sa neurovnali, tak ako si želal. Panovala medzi nimi ottiž nepísaná dohoda, že čokoľvek čo majú na srdci musí počkať a sústrediť sa bud'najmä na podporu kráľovnej pred pohrebom princa Philipa," dodal spomínaný zdroj. Podľa informácií spomínaného denníka spolu otec a syn neprehovorili a tak si musel Harry vystačiť aspoň s rozhovorom s bratom, princom Williamom. 

Kráľovná dnes oslávi svoje 95. narodeniny, tento rok však majú veľmi trpkú príchuť:

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa The Royal Family (@theroyalfamily)

​Princa z Walesu celkom pochopiteľne veľmi zarmútilo, že jeho syn Harry dopustil, aby sa odvysielal rozhovor s Oprah práve v čase, keď jeho starý otec, princ Philip ležal vo vážnom stave v nemocnici s infekciou srdca. Harryho manželka Meghan, napriek prísľubu, že nebudú rozprávať o súkromných záležitostiach spoza múrov paláca, obvinila tvrdo členov rodiny z rasistických poznámok na farbu pleti Archieho, a tiež, že jej odopreli pomoc psychológa, keď prechádzala ťažkým obdobím. Princ však stojí za svojou manželkou a dokázal to aj tým, že krátko po pohrebe starého otca odletel naspäť za rodinou do Ameriky. 

​Nepochybne tým sklamal mnohých Britov, ktorí verili, že dá aspoň v týchto smutných časoch prednosť starej matke a rodine. ​Mnohých hnevá najmä skutočnosť, že ani nepočkal na deň narodenín kráľovnej Alžbety II. , ktoré sú 21. apríla, aby jej osobne aspoň poprial všetko najlepšie. No je možné, že ide dohodu celej rodiny na želanie samotnej kráľovnej, nakoľko žiadna oslava sa z pochopiteľných dôvodov nekoná.

Súvisiace články

Najčítanejšie