Jasno
24°
Bratislava
Anastázia
30.4.2024
Zásadná zmena v Harryho plánoch! Kráľovná v stredu oslávi 95. narodeniny, TAKTO sa k tomu postavil!
Zdielať na

Zásadná zmena v Harryho plánoch! Kráľovná v stredu oslávi 95. narodeniny, TAKTO sa k tomu postavil!

Archívna reportáž

O tom, či princ Harry odletí domov k Meghan do Kalifornie ešte pred narodeninami svojej starej mamy, kráľovnej Alžbety II. (95), sa stále špekuluje. Harry má údajne otvorenú letenku, čo znamená, že termín návratu ostáva variabilný, a tak má Hary na výber, či kráľovnej zagratuluje, alebo odletí naspäť do USA za rodinkou. Pôvodne sa čakalo, že odletí už pondelok, dva dni po pohrebe svojho starého otca, princa Philipa. Vojvoda zo Sussexu však svojim rozhodnutím prekvapil a zdá sa, že prítomnosť najbližších má na neho veľký vplyv.

Ako prináša britský denník The Sun, princ Harry sa rozhodol, že predsa len zostane v rodnej krajine až do narodenín starej mamy, kráľovnej Alžbety II., ktoré budú už v stredu, 21. apríla 2021. Na Harryho prípadný odlet do USA sa totiž už v predstihu spustila vlna kritiky. Na druhej strane má doma manželku vo vysokom štádiu tehotenstva a malého synčeka, ktorí ho iste postrádajú. Najmä Meghan má podľa mnohých Britov na mladého aristokrata zjavný vplyv, a asi aj preto bolo jeho konečné rozhodnutie určite neľahké.

Vojvoda zo Sussexu je akoby medzi dvomi mlynskými kameňmi. Doma ho čaká tehotná manželka a malý synček, a v kráľovskej rodine v Británii sa zas očakáva, že zostane na oslavu 95. narodenín kráľovnej Alžbety II. v úzkom rodinnom kruhu. Navyše sa začali množiť aj odkazy od niektorých nasrdených ľudí v Británii, mnohé z nich značne sarkastické. "Meghan Ťa odvelila? Koľko narodenín má asi tvoja babička ešte pred sebou?!" píše sa v jednom z nich. Podľa všetkého ho tieto okolnosti zrejme predsa len primäjú k zotrvaniu vo Veľkej Británii aspoň o tie 2 - 3 dni dlhšie. Verejná mienka je aj pre takého rebela, ako je Harry, veľmi dôležitá. Potrebuje si napraviť zlý imidž po kontroverznom marcovom rozhovore v talkshow s Oprah Winfey. A určite to tak chce aj Meghan, pre ňu je pozitívna mienka verejnosti obzvlášť dôležitá, tvrdí, ževraj už kráľovskej rodine aj odpustila. To je z jej strany prinajmenšom odvážne tvrdenie, nakoľko nie je celkom jasné, kto má nárok na odpustenie, či kráľovská rodina a či ukrivdená nevesta.

Smrť princa Philipa mnohých veľmi zarmútila, avšak zároveň opäť spojila rozhádaných členov rodiny: 

​Zdroj z okolia kráľovskej rodiny potvrdil spomínanému britskému serveru, že princ Harry zmenil svoje rozhodnutie odletieť v pondelok späť k rodine do Montecita v Kalifornii. "Pokiaľ všetko pôjde tak, ako má, mohol by zostať na narodeniny kráľovnej Alžbety," prezradil zdroj novinku. Situácia sa teda začala meniť. Zrejme urobil veľmi dobrý ťah princ Charles, keď po smútočnej omši v kaplnke sv. Juraja vo Windsore ostatným svojim príkladom naznačil, že treba prejsť aspoň kúsok spoločne peši a pripravené auto odmietol. Urobili tak napokon všetci, a tak sa stalo, že sa vedľa seba ocitli aj dvaja rozhnevaní kráľovskí súrodenci. Ešte predtým ale stihla  pár slov s Harrym prehodiť vždy aj diplomatická Kate. Keď sa k nej pripojil princ William, taktne odišla a dvaja bratia sa odrazu ocitli pri sebe.

Kráľovná Alžbeta II. už 21. apríla 2021 oslávi úctyhodných 95 rokov, avšak tento rok budú poznačené smutnou udalosťou, smrťou jej manžela, princa Philipa:

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa The Royal Family (@theroyalfamily)

​Princ Charles mal zrejme všetko dobre premyslené a nakoniec možno aj Kate a William vedeli dopredu, čo majú robiť podľa jeho pokynov. Po obrade bolo totiž naplánované stretnutie otca so synmi na hrade Windsor a tak sa aj stalo. Trvalo niekoľko hodín a pravdepodobne si všetci ujasnili kto, kde a ako pochybil a ako to napraviť. Česť kráľovskej rodiny a jej dobré meno je predsa len dôležité. To musia mať napamäti všetci z okruhu kráľovskej rodiny, inak by mohla monarchia na čele s Windsorovcami zaniknúť ako neužitočná.

​Po kontroverznej talkshow sa ozývajú hlasy z Austrálie, Kanady a iných častí Commnowealthu, že odtiaľ treba vystúpiť. A za to mediálne roztržky medzi princom Harrym a kráľovskou rodinou, do ktorých ho zrejme dohnala Meghan, naozaj nestoja. Na to zrejme upozornil pred svojou smrťou aj princ Philip, a tak Charles len plní jeho poslednú vôľu.

Súvisiace články

Najčítanejšie