Jasno
Bratislava
Jozef
19.3.2024
TOTO povedal princ Philip synovi Charlesovi, potom opustil budúci kráľ nemocnicu v slzách!
Zdielať na

TOTO povedal princ Philip synovi Charlesovi, potom opustil budúci kráľ nemocnicu v slzách!

Archívna reportáž

Azda všetkých členov britskej kráľovskej rodiny nesmierne zarmútil skon princa Philipa. Avšak aj vzhľadom na jeho vek a jeho zdravotný stav sa už po jeho hospitalizácii vo februári 2021 pripravovali na to, že ich môže kedykoľvek navždy opustiť. Určite ale verili, že to nebude iba otázka niekoľkých týždňov, avšak sám vojvoda z Edinburghu už možno tušil, že koniec je blízko. Preto si najbližších pozval na rozhovor a nechýbal medzi nimi aj jeho najstarší syn, princ Charles (72).

Podľa britského denníka The Sun princ Philip prizval na vážny rozhovor svojho syna Charles už počas februárovej hospitalizácie pre infekciu srdca, aby mu zanechal dôležitý odkaz o jeho budúcnosti v kráľovskej rodine. Myslí si to britský fotograf Arthur Edwards s tým, že vojvoda z Edinburghu už v tom čase urobil všetky dôležité rozhodnutia a Charlesovi dal pokyny, čo robiť a čo sa bude diať ďalej.

Známy fotograf, ktorý aj v uplynulú sobotu, keď sa odohral rozlúčkový ceremoniál s princom Philipom, zachytil skutočné a autentické emócie členov kráľovskej rodiny iba z niekoľko metrovej vzdialenosti svojim fotoaparátom, uviedol, že vojvoda z Edinburghu a jeho syn Charles mali jeden z najťažších rozhovorov v živote práve v posledné dni jeho života. "Muselo to byť niekoľko jasných rozhovorov, čo od neho očakáva a ako by mal prebehnúť jeho pohreb," vyjadril sa Edwards podľa spomínaného denníka v rozhovore pre ITV. Princ Philip už podľa neho tušil, že sa ocitol na prahu smrti a potreboval vecne informovať svojho syna o viacerých náležitostiach.

Princ Philip mal jasnú predstavu o vlastnej poslednej rozlúčke, pokyny mal vraj odovzdať synovi Charlesovi už vo februári počas jeho hospitalizácie v nemocnici:

​Princ Philip mal vraj na svojho syna pred smrťou tri požiadavky, medzi ktorými vynikla najmä tá, aby sa po jeho smrti postaral o svoju matku, kráľovnú Alžbetu II. "Kráľovná síce bola hlava monarchie, avšak Philip bol vždy hlava rodiny a domácnosti a robil všetky veľké rozhodnutia," tvrdí Arthur Edwards ďalej v rozhovore, a práve preto mal povinnosť odkázať Charlesovi, čo ho v budúcnosti čaká. 

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa The Royal Family (@theroyalfamily)

Podľa zdrojov z okolia kráľovskej rodiny bola ich konverzácia v nemocnici King Edwards II. ešte koncom februára "naplňujúca, srdečná a úprimná". Synovi dal tiež rady, ako viesť kráľovskú rodinu v nasledujúcich rokoch. No a jeho tretím, azda najdojemnejším vysloveným želaním bolo, aby mu dopriate ísť domov a zomrieť vo vlastnej posteli za múrmi zámku vo Windsore.

Práve to mal byť aj dôvod smútku a zjavných sĺz v očiach princa z Walesu po tom, ako vo februári opustil známu londýnsku nemocnicu. Obrovský žiaľ bol badať na tvári Charlesa aj počas rozlúčkového ceremoniálu s princom Philipom, ktorý sa uskutočnil v sobotu 17. apríla 2021, keď sa opäť neubránil slzám. "Určite sa mu to všetko znova premietalo v hlave. Muselo to byť pre neho naozaj veľmi ťažké," dodal na záver uznávaný britský fotograf. Mnohí priaznivci, ale aj odborníci na kráľovskú rodinu si zároveň myslia, že právo táto smutná udalosť musí rodinu zomknúť a ukončiť nezhody, ktoré medzi bratmi Wiliamom a Harrym a ich otcom panujú už od svadby mladšieho z bratov a následného odchodu do Spojených štátov amerických.

Súvisiace články

Najčítanejšie