Oblačno
12°
Bratislava
Jela
19.4.2024
Skorý odchod kráľovnej za manželom? TAKTO vyzerá budúcnosť Alžbety II.!
Zdielať na

Skorý odchod kráľovnej za manželom? TAKTO vyzerá budúcnosť Alžbety II.!

Archívna reportáž

Je až obdivuhodné, ako statočne a dôstojne dokáže britská kráľovná Alžbeta II. znášať bolesť zo straty svojho manžela, princa Philipa. Na smútočnom obrade v kaplnke sv, Juraja vo Windsore musela sedieť sama, izolovaná od ostatných kvôli covidu. So sklonenou hlavou prežívala smútok a bolesť bez fyzickej opory niekoho blízkeho vedľa nej, tak, ako sa na kráľovnú patrí.

Kráľovná Alžbeta II. sa už po pár dňoch po smrti svojho manžela, princa Philipa, vrátila naspäť ku kráľovským povinnostiam. Osobne tiež prišla na ceremóniu na počesť grófa Peela, pri príležitosti jeho odchodu z funkcie lorda komorníka, zodpovedajúceho za kráľovský dvor. Čo všetko sa však odohrávalo v duši britskej panovníčky po smrti milovaného partnera, ktorého rady si vždy veľmi vážila, sa dá len domýšľať.  Pre Život v Česku sa pokúsila čo-to poodhaliť skúsená veštica Helen Stanku.

Známa česká veštica a kartárka Helan Stanku už spravila napríklad aj rozbor z tarotových kariet čísla 9, ktoré sa až nápadne často objavilo aj v súvislosti s úmrtím princa Philip. Bol to deviaty deň v mesiaci, 99 deň v roku, v jeho 99 rokoch a dokonca odišiel na večnosť o 9. hodine ráno. A vyšli jej naozaj zaujímavé skutočnosti, nápadne sa zhodujúce s realitou. Trúfla si preto aj na veštbu týkajúcu sa aj samotnej kráľovnej Alžbety II. a na pomoc si opäť vybrala tarotové karty, s ktorými má dlhoročné dobré skúsenosti.   

Kráľovnú Alžbetu smrť manžela, po boku ktorého stála dlhých 73 rokov, veľmi zarmútila, avšak svoj smútok nesie hrdo a zároveň s pokorou:

​Z kariet vytiahla jednu, ktorá by mala symbolizovať kráľovskú vdovu a jej osud v súčasnosti po strate manžela. "Na kráľovnú mi vyšla Kráľovná palíc, čo je karta, ktorá hovorí, že môže ľudí milovať bez toho, aby ich potrebovala vlastniť. Ide o majstrovstvo sebapoznania, a keď Alžbeta II. prišla o princa Philipa, bude musieť sama seba poznávať v aspektoch, v ktorých ju dopĺňal. Na veľa vecí teraz bude sama," usúdila na základe významu tarotovej karty. Kráľovná si svojho manžela a jeho rady veľmi vážila. "Celé tie roky bol, jednoducho povedané, mojou silou a oporu," ocenila Philipa pred 23 rokmi pri príležitosti jubilejného 50. výročia dátumu ich sobáša, takzvanej zlatej svadby. Alžbeta svojho Philipa vždy milovala, aj keď jej vraj nebol vždy verný. 

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa The Royal Family (@theroyalfamily)

Tajomstvo úspechu ich manželstva bolo aj v povahe Alžbety. "Kráľovná je obdarená neobyčajne veľkou dávkou tolerancie," prezradil médiám zas Philip.  Pred sobášom s ňou sa musel vzdať nárokov na dánsky a grécky trón, ako aj mien svojich urodzených predkov. Bol v tieni svojej manželky ako kráľovnej a verne jej slúžil. V súkromí si ale vedel užívať. Dôverne sa stýkal s viacerými ženami, posledná z nich bola aj na jeho pohrebe, hoci inak tam bola len úzka časť z rodiny. "Kráľovná palíc je veľmi silná karta. Jedna vec je smútok, druhá vec je určitá sila. Alžbeta II. prežíva bolesť z Philipovho odchodu, ale je veľmi statočná. Určite tu s nami ešte chvíľu bude, dlhovekosť má v rodine," usudzuje veštica Stanku na základe tarotovej karty a tým svoju veštbu ukončila. Ako to už býva, jej slová boli natoľko všeobecné, že by rovnako dobre sadli asi na každého v podobnej situácii, tak je to aj v tomto prípade.

Súvisiace články

Najčítanejšie