Skoro jasno
15°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Zásadný moment pre zblíženie Williama a Harryho! Pre TÚTO významnú vec museli nájsť spoločnú reč!
Zdielať na

Zásadný moment pre zblíženie Williama a Harryho! Pre TÚTO významnú vec museli nájsť spoločnú reč!

Archívna reportáž

Aj keď sú vzťahy medzi kráľovskými bratmi veľmi pohnuté, najmä od odvysielaného rozhovoru Meghan a Harryho s Oprah Winfrey, kde padli skutočne vážne obvinenia, ešte stále je jedna osoba, ktorá ich bude už navždy spájať, v dobrom aj v zlom. Je to ich tragicky zosnulá matka, princezná Diana. Zdá sa, že aj po smrti dokáže svojich synov spojiť a azda si k sebe postupne aj vďaka jej pamiatke nájdu opäť cestu.

Princ William a jeho mladší brat, princ Harry, podľa informácií denníka The Sun odložili nezhody bokom a opäť spolu začali komunikovať. K tomuto kroku ich mala primäť socha ich matky Diany, na ktorej finálnom vzhľade sa obe polosiroty spoločne podieľajú. Zdá sa, že je to zároveň prvý krok k zlepšeniu ich ochladnutých vzťahov, ktoré nedávno ešte viac naštrbil neslávne známy rozhovor vojvodov zo Sussexu s americkou televíznou hviezdou Oprah Winfrey.

Už onedlho bude socha princeznej Diany, ktorú zhotovili na počesť jej nedožitých 60. narodenín, slávnostne odhalená v záhrade Kensingtonského paláca, v ktorom dlhé roky prebývala. A sú to práve jej dvaja synovia, ktorí majú posledné slovo pri finálnej podobe sochy a dokonca ju už raz poslali na menšie korektúry. To však bolo ešte pred prehĺbením krízy rodinných vzťahov a škandalóznym rozhovorom, v ktorom Meghan obvinila členov britskej kráľovskej rodiny okrem iného aj z rasizmu. Možno aj preto boli mnohí pracovníci paláca skeptickí a pochybovali, že sa slávnostného odhalenia sochy zúčastnia obaja rozhádaní bratia. Práve práca so sochárom, ktorý s nimi aktívne kvôli soche s podobizňou ich matky komunikuje, ich vraj ale mala opäť zjednotiť.

Tak, ako každú inú matku, aj Dianu by určite trápili naštrbené vzťahy jej dvoch synov, azda aj spolupráca na jej soche princov Harryho a Williama opäť zblíži:

"Viem, že s chlapcami spolupracuje, a myslím, že to bude úžasné. Máme šťastie, že máme v Británii takéhoto umelca,"  prezradil zdroj z okolia významného sochára Iana Rank-Broadleyho, ktorý má okrem iného na svojom konte bronzové súsošie na pamätníku ozbrojených síl v arboréte v Staffordshire. Obaja bratia dokonca vytvorili špeciálnu komisiu, ktorá na celý projekt, jeho načasovanie a finálnu podobu dohliada počas celého procesu výroby. Predpokladá sa, že princovi Harrymu, ktorý žije so svojou rodinou v USA, posielajú priebežne fotografie s podobou sochy, a on tak môže aspoň na diaľku vyjadriť prípadné pripomienky, súhlas či kritiku.

Socha bude umiestnená v nádherných záhradách Kensingtonského paláca:

​Vznik tohoto projektu sa datuje do roku 2017, kedy sa bratia dohodli, že na počesť nedožitých 60. narodenín ich matky  jej odhalia pamätník v záhrade Kensingtonského paláca. Avšak nielen ich početné konflikty, ktoré sa stupňovali najmä po Harryho svadbe s Meghan v roku 2018, ale aj pandémia koronavírusu ohrozovala slávnostné odhalenie sochy, ktoré je plánované už na 1. júla 2021, teda presne na deň narodenia Lady Diany. Zdá sa však, že matka Harryho a Williama bude spájať aj po smrti. Azda si to aj sami uvedomujú, že by Diana nerada videla svojich milovaných synov takto nepekne rozhádaných.

Súvisiace články

Najčítanejšie