Zatiahnuté
Bratislava
Jela
19.4.2024
Princ Philip (99) už vie o škandalóznom rozhovore Harryho a Meghan! TAKTO by vraj reagoval!
Zdielať na

Princ Philip (99) už vie o škandalóznom rozhovore Harryho a Meghan! TAKTO by vraj reagoval!

Archívna reportáž

Dožiť sa narodenia pravnúčaťa je krásny a vzácny moment v živote človeka, avšak v prípade Archieho si ho jeho vznešení prarodičia nemôžu užívať. Naopak, princ Harry a jeho manželka robia kráľovnej a jej manželovi vrásky na čele ešte aj svojimi mediálnymi výstupmi, ktorými špinia meno britskej kráľovskej rodiny. Hoci je to už niekoľko rokov, čo sa princ Philip stiahol z verejného života, ale ak by chcel a mohol, určite by poslal do Ameriky celkom štipľavý odkaz.

Podľa informácií, ktoré priniesol denník The Mirror sa už princ Philip dozvedel o rozhovore princa Harryho a Meghan s americkou hviezdou Oprah Winfrey, a to aj napriek to mu, že v tom čase ležal na nemocničnom lôžku kvôli problémom so srdcom. Povedať mu to mala po návrate z nemocnice samotná kráľovná, ktorá s manželom vždy preberá dôležité, ale aj menej závažné udalosti zo súkromného aj verejného života ich rodiny.

Je celkom pochopiteľné, že členovia rodiny nechceli takmer storočného monarchu počas hospitalizácie zarmucovať a rozrušovať mediálnymi eskapádami jeho vnuka a jeho manželky Meghan. Expertka na britskú kráľovskú rodinu Roya Nikkhah si však myslí, že po tom, čo sa dostal z najhoršieho von, kráľovná uznala za vhodné mu aspoň zbežne priblížiť, že Harryho nevesta obvinila členov jeho rodiny z rasizmu či bezohľadnosti voči nej a jej manželovi. Taktiež si myslí, že Philip si mohol už v nemocnici krátiť chvíle čítaním dennej tlače, kde sa mohol tieto nepríjemné správy dozvedieť.

Princ Philip minulý rok oslávil úctyhodných 99 rokov:

"Zrejme nepozná celý rozsah rozhovoru, podľa zdrojov z blízkeho okolia kráľovnej však s vojvodom z Edinburghu preberá všetky rodinné záležitosti a za pomyselnou oponou je pre ňu práve Philip hlava rodiny. Takže si dovolím mať podozrenie, že o interview vie už pomerne dosť informácií. A určite by k tomu mal pár šťavnatých poznámok," myslí si Roya a naráža pritom na Philipov typický sarkastický zmyslel pre humor. Iný expert na kráľovskú rodinu, editor Russel Myers si zas myslí, že by nezostalo iba pri slovách, a keby mal princ Philip svojho vnuka jeho manželku v dosahu, rozdal by im vraj po jednom výchovnom "za ucho". "Neznesie takéto nezmysly," dodal Myers. Avšak pripustil, že by zrejme životom ostrieľaný onedlho storočný monarcha zachoval dekórum a snažil sa azda aj o zmier.

Kráľovná Alžbeta II. je síce hlavou britskej monarchie, avšak za oponou je vraj pre ňu hlavou rodiny jej manžel, princ Philip:

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa The Royal Family (@theroyalfamily)

"Som si istý, že by všetkým zúčastneným poradil, aby sa upokojili a prestali jeden druhého napádať," upravil Russel svoj odhad a ponúkol napokon zmierlivejší scenár konfrontácie Harryho a Meghan s princom Philipom. Princ Philip je však povestný práve svojim zmyslom pre humor, ktorý neváhal použiť aj pri oficiálnych návštevách rôznych krajín. Jednou z mnohých je aj jeho reakcia, keď sa v roku 2003 stretol s prezidentom africkej Nigérie, Olusegunom Obasanjom. Ten prišiel na stretnutie v tradičnom národnom odeve, na čo princ Philip utrúsil poznámku: "Vyzeráte, že ste pripravený ísť do postele." Aj keď sa niekedy nevyhol kritike, väčšina predstaviteľov inštitúcií či krajín bola na jeho ostrovtip pripavená a brala ho s nadhľadom.

Súvisiace články

Najčítanejšie