Polojasno
Bratislava
Valér
18.4.2024
Pomôže jej do Bieleho domu?! Nová poradkyňa Meghan a Harryho tvrdí, že všetci belosi sú rasisti!
Zdielať na

Pomôže jej do Bieleho domu?! Nová poradkyňa Meghan a Harryho tvrdí, že všetci belosi sú rasisti!

Archívna reportáž

Niekdajšia nie veľmi výrazná americká herečka známa v podstate len zo seriálu Suits, sa vydajom za britského princa Harryho odrazu vyhupla medzi svetovú elitu. Vo svojich ambicióznych plánoch po návrate do USA neprestala pokračovať, naopak. Podľa niektorých vyjadrení zamestnancov paláca sa zdá, že k tým, čo jej pomáhali v kráľovskom paláci v Londýne, vedela byť riadne nepríjemná a niečo nebude v poriadku ani s jej vzťahmi s pracovníkmi nadácie Archewell, ktorú založili Sussexovci v USA. No kým niektorí znechutene odhádzajú, ďalší prichádzajú. Najnovší prírastok v tíme je skutočne zaujímavá postava.

Meghan ešte v Londýne radšej opustili trinásti zamestnanci a tak si údajne britská kráľovná najala detektívov, aby zistili, čo sa v skutočnosti dialo. Podľa vyjadrenia odborníka na kráľovskú rodinu pre britský denník Daily Mail však môže byť pozornosť okolo Meghan, ako aj jej obvinenia voči kráľovskej rodine súčasťou jej megalomanských politických plánov.

Pred tromi týždňami sa Meghan nezdráhala v televíznej talkshow s Oprah Winfrey zaútočiť na britskú kráľovskú rodinu a obviniť ju dokonca z rasizmu. Toto čarovné slovíčko dokáže dať celý svet do pozoru a bývalá americká herečka to veľmi dobre vie. Zverila sa, že kvôli tomu, ako sa k nej v paláci správali, si chcela siahnuť počas tehotenstva na život. Nikto jej vraj nepomáhal, ba naopak. No faktom je, že od nej v priebehu niekoľkých mesiacov odišlo niekoľko asistentiek a iných ľudí z jej tímu. Objavil sa aj list so zaujímavých obsahom. "Som veľmi znepokojený, že vojvodkyňa v uplynulom roku šikanovala dve osobné asistentky. Zachádzanie s pani X bolo celkom neprijateľné...," napísal Jason Knauf, bývalý tajomník pre komunikáciu v paláci a práve tento dávnejší podnet momentálne vyšetrujú aj v paláci.

Meghan Markle si už pred piatimi rokmi budovala imidž politicky angažovanej ženy a feministky v šou Larryho Kinga:

Veľa otázok vyvoláva aj odchod Catherine St-Laurent z pozície šéfky neziskovej organizácie Archewell. Nevydržala tam ani rok a stala sa zo dňa na deň už „len“ konzultantkou a aj to zrejme len dočasne, kým neodíde zo spoločnosti Harryho a Meghan nadobro. Catherine pritom v predtým pracovala päť rokov na vysokom poste pre nadáciu Melindy Gatesovej. Na miesto vedúcej strategickej poradkyne prišla do Archewell Genevieve Roth, bývalá asistentka Hillary Clinton. Podieľala sa nielen na jej predvolebnej kampani, keď sa uchádzala o post prezidentky USA, ale v minulosti spolupracovala aj s Obamovcami.

​V prehlásení na webových stránkach sa uvádza, že sa bude v rámci nadácie snažiť o "strategické zmeny prostredníctvom rozprávania príbehov a budovania komunity na podporu rodovej a rasovej rovnosti". Nadácia bude podporovať ohrozené komunity na celom svete. Genevieve je ale tiež tak trošku kontroverzná, hoci opačným smerom. Tvrdí, že všetci "belosi" sú rasisti. Zistila to po tom, čo si vzala afroameričana za manžela. "Rasa je v našom manželstve problém, pretože ja, ako privilegovaná beloška, mám rasistické tendencie zapísané v génoch. Dlho som si pritom myslela, že sa ma rasizmus a nadradenosť belochov netýka," vyjadrila sa Roth značne provokatívne pre magazín Primer. A zdá sa, že práve táto téma je kľúčová aj pre politické smerovanie Meghan.

Meghan sa netají tými najvyššími ambíciami, no vraj nie v herectve, ale v politike. Na fotke s kanadským predsedom vlády Justinom Trudeau:

Vzhľadom ku všetkému, čo sa deje okolo vojvodkyne, jej stretnutie s najvyššími kruhmi Demokratickej strany a ich podpora, sa začali objavovať špekulácie, že sa chce stať budúcou prezidentkou USA. To tvrdí aj publicistka Lady Colin Campbell. "Viem, že má vojvodkyňa zo Sussexu politické ambície, a bolo mi povedané, že niekedy v budúcnosti plánuje kandidatúru na prezidentku," zverila sa Daily Mail"Všetko, čo v posledných mesiacoch urobila, odchod z kráľovskej rodiny a presťahovanie späť do Kalifornie, je súčasťou jej plánu, do ktorého zahrnula aj Harryho,"  prezradila autorka štyroch kníh o kráľovskej rodine. Zrejme bude verejnosť o Meghan ešte veľa počuť. Jej ambície zasahovať do diania vraj začali ešte počas detstva, keď sa ako 11-ročná verejne ohradila voči jednej reklame v televízii, ktorá sa jej zdala byť sexistická a dosiahla jej stiahnutie. Vo svojom úspešnom ťažení proti komukoľvek a čokoľvek, čo sa jej nepozdávalo pokračovala ďalej a zdá sa, že ešte zďaleka neskončila.

Súvisiace články

Pre ženu

Najčítanejšie