Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Obrovská krivda voči Williamovi! TOTO vždy robil pre svojho brata, no nedočkal sa vďaky!
Zdielať na

Obrovská krivda voči Williamovi! TOTO vždy robil pre svojho brata, no nedočkal sa vďaky!

Archívna reportáž

Po tom, čo sa pár vojvodov zo Sussexu vyspovedal v špeciálnej časti talkshow moderátorky Oprah Winfrey sa objavilo niekoľko zaručených správ o vzťahoch v kráľovskej rodine. Podľa nich sú azda najchladnejšie vzťahy neviest oboch princov a práve ich nevraživosť rozdelila aj kráľovských bratov a napokon aj celú rodinu. Podľa Meghan mala rodina vždy uprednostňovať a hájiť záujmy manželky princa Williama a to aj na jej úkor. Avšak zdá sa, že to bolo trochu inak.

Podľa zdroja denníka The Mirror to bol práve princ William, ktorý sa aj v minulosti snažil nezhody medzi členmi rodiny riešiť zmierlivou a racionálnou cestou. Tie sa začali objavovať už pred svadbou princa Harryho a Meghan, a ako starší a skúsenejší brat sa mu snažil dohovárať. Žehliť mal aj mediámi prepieraný vážny konflikt medzi Kate a Meghan iba pár dní pred svadbou v máji 2018.

O tom, že pred kráľovskou svadbou popredného člena britskej monarchie je na mladomanželov vyvíjaný obrovský tlak, nie je ani pochýb. Avšak olej do ohňa mohli priliať aj povahy oboch manželiek princov, keď sa prísna a konzervatívna Kate nie vždy zhodla s názormi hollywoodskej herečky Meghan s jej typickými maniermi. Jablkom sváru sa údajne stali šaty družičiek, ktorých vzhľad ani krátko pred svadbou nebol definitívne pripravený. Práve túto hádku označila Meghan Markle ako "bod zlomu" jej života v kráľovskej rodine.

Mal to byť jeden z ich najkrajších dní, veľkolepú svadbu však sama Meghan označila za divadlo pre verejnosť a tvrdí, že skutočný obrad prebehol tri dni pred 19. májom 2018:

​Ako je už známe, konflikt sa skončil hádkou a plačom, a kým médiá po incidente tvrdili, že slzy ronila manželka princa Williama, v rozhovore u Oprah vyhlásila Meghan, že to bola práve ona, kto sa nad krivdou srdcervúco rozplakal. Podľa zdroja sa vtedy ako zdatný mierotvorca prejavil práve princ William. Dokonca primäl svoju manželku Kate Middleton, aby na znak uzmierenia poslala Meghan kyticu kvetov. Žehliť to však musel aj so zamestnancami, ktorí údajne nedokázali strpieť herečkine maniere. "Vždy keď prišlo k dráme, alebo k odchodu niektorého zo zamestnancov, William sa spor osobne pokúsil vyriešiť," tvrdí zdroj pre spomínaný denník. 

​Princ William sa údajne snažil pracovať na ich vzťahoch aj po svadbe, keď obaja spolu s manželkami zdieľali domov v Kensingtonskom paláci. Snažil sa vraj "stavať mosty" aj napriek stále viac a viac napätým vzťahom, ktoré vyvrcholili odchodom Meghan a Harryho z Kensigtonu. Tí sa usadili v romantickom sídle Frogmore Cottage, ktoré dali za vyše dva milióny zrekonštruovať, no ani tam sa dlho neohriali, nasledoval totiž ich neslávne známy Megxit v januári 2020. Kráľovské povinnosti, ktoré dovtedy prináležali vojvodom zo Sussexu boli preložené na Williama a jeho manželku. Ten sa podľa zdroja vyjadril, že všetok tlak a zodpovednosť je na ňom a po odchode Harryho sa jeho budúcnosť celkom zmenila. 

Rodinná idylka je dnes už minulosťou, otázne je, či vôbec niekedy idylkou bola:

"Len čo ho prešiel prvotný hnev nad vzniknutou udalosťou, uvedomil si, že mu brat chýba. Všetko spolu zvykli zdieľať, kanceláriu, nadáciu, každodenné stretnutia, na ktorých bolo vždy veľa zábavy. Bude mu to už navždy chýbať," vyjadril sa nemenovaný zdroj o pocitoch princa Williama. O tom, že sú vzťahy dvoch bratov vo vážnej kríze, svedčí aj Harryho vyjadrenie u Oprah, kde potvrdil, že sú s bratom "na rozdielnych cestách" a je medzi nimi "diaľka". Ich nedávny rozhovor nebol podľa Meghaninej blízkej kamarátky nijako produktívmy, avšak všetci dúfajú, že sa im aspoň malými krôčikmi podarí pohnúť v ústrety k zmiereniu. Ich mama, zosnulá princezná Diana, by si nič iné neželala.

Súvisiace články

Najčítanejšie