Polojasno
15°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Odkaz zo Zanzibaru! Majk Spirit natvrdo o kritike cestovania a svojej dovolenke!
Zdielať na

Odkaz zo Zanzibaru! Majk Spirit natvrdo o kritike cestovania a svojej dovolenke!

Archívna reportáž

Zdá sa, že v súvislosti s už rok trvajúcim šialenstvom okolo pandémie sa stalo veľkým problémom cestovanie. Nielen preto, že je obmedzené, či dokonca v mnohých krajinách aj znemožnené, ale aj preto, ako sa k nemu stavajú ľudia. Jedna skupina sa rozhodla, že nevycestuje a bude dodržiavať opatrenia až za hranicu toho, čo je vyžadované. Iní pristupujú k opatreniam voľnejšie a užívajú si aj dovolenky. No tá prvá skupina sa s tým zmieruje len ťažko, ako je zrejmé z internetových diskusií.

Azda ešte viac, ako samotné cestovanie, leží mnohým ľuďom v žalúdku to, že na sociálnych sieťach sa to hemží fotkami z bielučkých pláží Maldív, Dubaja či Zanzibaru. Pochopiteľne, viac to vnímajú na profiloch hviezd a tie cestujú jedna radosť - Andrea Verešová, Dara Rolins, Tina, Separ, Dominika Cibulková, Zuzana Plačková a mnohé iné si počas zimy užívali teplo na plážach exotických destinácií. Aktuálne si užíva Zanzibar Majk Spirit s manželkou a dcérkou, ktorí to stihli asi ako poslední, keďže od soboty platí zákaz vycestovania za účelom dovolenky.

Na nikoho hlavu sa ale neznieslo pre cestovanie toľko kritiky, ako na Dominiku Cibulkovú, ktorá si to zlízla tak trochu za všetkých. Hnev časti národa voči cestovateľom sa ale obrátil aj na Majka Spirita, hoci nie v takej miere, no mnohí jeho sledovatelia vyjadrili svoj nesúhlas s jeho konaním v komentároch, či v správach.

Päťmesačná Aria si užíva po Dubaji už druhú exkluzívnu dovolenku:

​Majk Spirit sa rozhodol k situácii vyjadriť, hoci vopred upozornil, že si uvedomuje, že nie je povinný nikomu nič vysvetľovať. "Toto moralizovanie, čo tu čítam v komentoch už týžden, začína byť normálne že až úchylné," povedal hneď v úvode príspevku. Následne vysvetlil, že na Zanzibar mali letieť takto pred rokom, no vtedy dovolenku zo solidarity zrušili. Potom chceli ísť na jeseň, no prišla druhá vlna a do tretice si preto povedali, že už poletia, hoci rátali aj s kritikou. No má pocit, že po rokoch tvrdej práce si zaslúži oddych s rodinou. "Fakt som sa na tieto chvíle tešil 10 rokov.. A teraz mi vravíte - počkaj, ostaň doma.. Koľko? Rok? Dva? Čo keď to takto bude už navždy..? Na jeseň zas príde nejaká mutácia, potom budúci rok Covid-22, potom 23, potom Ebola-24, a tak ďalej," zamyslel sa Spirit nad možným scenárom, hoci sa javí byť prehnaný, no nie nemožný.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Majk Spirit (@majkspirit)

Michal Dušička dal jasne najavo, že za správne považuje žiť v prítomnosti, nenechať si ujsť neopakovateľné momenty s dcérkou, ktoré sa už nikdy nevrátia. No dodal aj to, že mal isté obavy, práve preto išli do malého rezortu s len 16 izbami, kde sú vo vlastnej vilke. "Okrem toho sa dobrovoľne testujeme PCR testami cestou sem aj cestou naspäť a po príchode na Slovensko, samozrejme, dodržíme karanténu, takže nebojte sa, nikoho tým neohrozujeme," napísal jasne, že sa budú správať zodpovedne. Na záver už len dodal, prečo sa vlastne rozhodol vyjadriť. "Neprajní ľudia mi tu vypisujú, aké je to úbohé, že sa takto chválim dovolenkou, ale fanúšikovia mi píšu, nech toho zdieľam ešte viac, že im to zlepšuje dni a prináša trochu pozitivity. Prečo by som mal počúvať hejters a nie fans? Každý z nás si môže zvoliť sám, či si vyberie lásku alebo strach," a Spiritovým fanúšikom je jasné, čo si vybral on. Podľa komentárov kritikov umlčal, v podstate všetci ho v komentároch podporili, vrátane cestovateľov ako Verešová, Separ či Šebo. 

Súvisiace články

Najčítanejšie