Zatiahnuté
12°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Smrť speváka Petra Fialu (†26). Podozrivého oslobodil súd
Zdielať na
Hudba

Smrť speváka Petra Fialu (†26). Podozrivého oslobodil súd

Kauza smrti speváka Petra Fialu, ktorý zahynul pri nehode v roku 2004, sa definitívne skončila. Krajský súd potvrdil rozhodnutie prvostupňového súdu a mladíka z Hornej Vsi, ktorého z nehody obžalovala prokuratúra, definitívne oslobodil.

"Zastavovali ich policajti, šofér pristavil a potom vyrazil a policajti ho prenasledovali," hovorí spevákov otec Viliam Fiala. Auto o pár minút havarovalo. Peter Fiala ktorý sedel vzadu bol na mieste mŕtvy.

"Zo svedectva Lenky Spostovej, ako hlavného svedka vieme jednoznačne, že, ona jednoznačne tvrdí, že po tom vozidle bolo strieľané. Že do toho vozidla bolo narazené policajným vozidlom. Za smrť nášho syna sú zodpovedné prievidzskí policajti," hovorí otec Petra Fialu.

Spevákov otec je presvedčený o tom, že jeho syna zastrelili. Polícia však obžalovala 31 ročného Braňa z Hornej Vsi. Ten mal podľa obžaloby sedieť za volantom a nehodu zapríčiniť. Krajský súd v Trenčíne ho oslobodil. "Od začiatku som tvrdil, že som auto nešoféroval a súd rozhodol správne v plnom rozsahu," hovorí oslobodený Branislav Zeleník.

"Vieme, kto to spôsobil a je smutné, že Peťkovi Fialovi to už život nevráti," dodáva Branislav. Pre spevákovho otca rozhodnutím súdu prípad nekončí. Chce totiž poznať meno človeka ktorý je za smrť jeho syna zodpovedný. Chce len poznať pravdu, ako jeho syn zomrel.

TopStar Magazín v televízii WAU. Štarujeme 15. apríla o 20:00!

Zdroj: Pavol Čertík

Zdielať na

Pre ženu

Najčítanejšie