Oblačno
18°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Zjavne podráždený princ William TAKTO zareagoval na otázku o tvrdeniach Harryho a Meghan!
Zdielať na

Zjavne podráždený princ William TAKTO zareagoval na otázku o tvrdeniach Harryho a Meghan!

Archívna reportáž

Od nedele neostal v britskej kráľovskej rodine kameň na kameni. Harry a Meghan skutočne nedbali zvedavej Oprah Winfrey zodpovedať aj tie najcitlivejšie otázky o príčinách ich odchodu od princovej rodiny. Nič podobné ešte táto monarchia nezažila a tak všetci s napätím očakávajú, aká reakcia príde.

Za Buckinghamský palác už reakcia prišla, pre niektorých ale skutočne nečakaná. Absolútne diplomaticky sa vyjadrili, že "Harry a Meghan ostávajú naďalej milovanými členmi rodiny" a tiež dodali, že ich mrzí, aké ťažké chvíle zažívali, kým boli v Británii. Prisľúbili aj "prešetrenie" tvrdení o rasizme, no aj v tomto prípade použili len veľmi mierne slová, prejavujúc aspoň na oko rešpekt voči tvrdeniu Meghan a Harryho.

Najbližší princa Harryho, teda jeho otec, princ Charles, a jeho brat, princ William, mlčali. Šírili sa len kuloárne informácie, že ich to skutočne zasiahlo, najmä tvrdenia o rasizme predýchavali vraj len ťažko. Nepochybne, to totiž výrazne naštrbuje povesť tejto najvýznamnejšej monarchie sveta, pod ktorej krídla patria aj milióny ľudí inej farby pleti, ako bielej.

William prijal bratove rozhodnutie odísť len s veľkou nevôľou:

​William sa zjavne ani zatiaľ nechystal k situácii po rozhovore jeho brata a švagrinej vyjadriť, pristihli ho ale zvedaví novinári a rovno sa ho opýtali, či už s Harrym komunikoval. "Ešte nie, ale hodlám to spraviť čoskoro," vyjadril sa neveľmi ochotne William, ktorý sa pri mikrofóne ani nepristavil. 

Pozrite si video reportéra Daily Mail, ako sa opýtal Williama na citlivé otázky o bratovi:

​Nasledovala ale ďalšia otázka, na tú najcitlivejšiu tému, ktorú talkshow otvorila. Reportér sa opýtal, či je kráľovská rodina rasistická. To už nabral tón Williamovho hlasu oveľa väčší dôraz: "Rozhodne nie sme rasistická rodina". Princ to povedal tak jednoznačne, že ho možno snáď s istotou vylúčiť z okruhu "podozrivých", ktorí vyslovili obavy o odtieň pokožky vtedy ešte nenarodeného Archieho. Ako zaznelo v oficiálnom vyjadrení z Buckinghamského paláca, toto tvrdenie vojvodov zo Sussexu prešetria v súkromí.

Súvisiace články

Najčítanejšie