Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Kráľovná zareagovala na slová Meghan a Harryho! Jej vyjadrenie ŠOKOVALO!
Zdielať na

Kráľovná zareagovala na slová Meghan a Harryho! Jej vyjadrenie ŠOKOVALO!

Archívna reportáž

Meghan a Harry odpálili v nedeľu bombu, ktorá poriadne zasiahla Buckinghamský palác a celú Harryho kráľovskú rodinu. Mnohí vyjadrili až prekvapenie, niektorí priam znechutenie, ako mohol takto vystúpiť proti vlastnej krvi. Zrejme len on sám vie, s čím všetkým sa musel v živote vyrovnať len preto, že sa narodil ako súčasť najmocnejšej monarchie sveta. Všetci napäto očakávali reakciu kráľovnej, tá prišla po dvoch dňoch.

Kráľovná Alžbeta II. zažila počas svojho života už asi všetko. Takýto podraz od vlastnej rodiny ale zrejme ešte na programe nebol, mnohí sa preto obávali, či niektoré veľmi tvrdé vyjadrenia Meghan a Harryho voči palácu nezhoršia zdravotný stav princa Philipa, alebo nebodaj samotnej kráľovnej. To sa nestalo a z vyjadrenia hlavy monarchie je jasné, že sa ani tentokrát nenechala vyprovokovať k prehnaným emóciám. 

Stal sa presný opak - kráľovná zachovala dekórum, ako sa na hlavu monarchie patrí. Dokázala svojim vyjadrením nielenže prejaviť chladnú hlavu, ale napriek všetkému podržať aj svojho vnuka a jeho manželku. 

Meghan a Harry priznali počas dvojhodinového rozhovoru všeličo:

Hoci Harry otvorene povedal, že je šťastný, že sa dostal "zo systému, kde sú jeho otec a brat stále uväznení". A hlava tohto systému odpovedala cez oficiálne stanovisko vydané Buckinghamským palácom. "Celá rodina je zarmútená, keď sa dozvedela o celom rozsahu toho, aké veľmi náročné boli ostatné roky pre Harryho a Meghan," takto prejavila Alžbeta II. súcit, no zároveň aj naznačila, že netušila, ako veľmi sa trápili. 

"Vyrieknuté problémy, obzvlášť ohľadom rasy, sú veľmi znepokojujúce. Kým niektoré spomienky môžu byť už zahmlené, berieme ich veľmi vážne a budú riešené v súkromí rodiny," vyjadrila hlava monarchie k obvineniam ohľadom strachu z farby pleti malého Archieho. "Harry, Meghan a Archie budú vždy veľmi milovanými členmi rodiny," dodala kráľovná a zrejme tým tak trochu prekvapila aj samotných vojvodov zo Sussexu. "V srdci toho celého je rodina. Mali dostať príležitosť prejednať svoje problémy v súkromí, ako rodina. Bolo pre nás dôležité dôsledne zvážiť akúkoľvek reakciu pred jej zverejnením," stojí ďalej vo vyjadrení paláca. "Rôznorodosť, rovnosť inklúzia a mentálne zdravie sú dôležité témy, ktoré formujú časť práce členov kráľovskej rodiny už roky," uzatvorila tému kráľovná. Viac sa zrejme vyjadrovať nebude, pripísala by tým vyjadreniam vnuka a jeho ženy väčší význam, než akého sú hodné.

Súvisiace články

Najčítanejšie