Polojasno
19°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Náhly zvrat?! Princa Harryho požiadali, aby sa prišiel do Británie rozlúčiť so starým otcom!
Zdielať na

Náhly zvrat?! Princa Harryho požiadali, aby sa prišiel do Británie rozlúčiť so starým otcom!

Archívna reportáž

Napätie okolo britskej kráľovskej rodiny sa stupňuje. Nielenže sú všetci nervózni, čo všetko dokázali narozprávať v talk show Oprah Winfrey kráľovskí odpadlíci Meghan a Harry, ale nepokoj vyvoláva aj vážny zdravotný stav takmer storočného princa Philipa, manžela kráľovnej. Talk show sa má odvysielať už v nedeľu, ale môže sa stať, že sa Philipov stav zhorší. A to by bol od vojvodov zo Sussexu poriadny prešľap, ak by rozhovor nechali aj tak odvysielať.

Ak ide o tak staručkého človeka, ako je manžel kráľovnej, nikto si nemôže byť istý, ako napokon zvrtne či nezvrtne jeho zdravotný stav. Na jednej strane sa síce v oficiálnom vyhlásení z Buckinghamského paláca píše, že stav 99-ročného princa Philipa je po operácii dobrý, na druhej strane vraj dostal princ Harry správu, aby sa prišiel so starým otcom rozlúčiť.

Princ Philip leží po operácii srdca v londýnskej Nemocnici sv. Bartolomeja. Predtým ho hospitalizovali z preventívnych dôvodov po náhlej nevoľnosti v Nemocnici kráľa Edwarda VII., na odporúčanie jeho lekára. "Jeho kráľovská výsosť zostane v nemocnici pre liečbu, oddych i zotavenie ešte niekoľko dní," znelo v oficiálnom vyhlásení paláca. Z nemocnice zatiaľ nepreniklo na verejnosť nič také, čo by naznačovalo kritický stav kráľovského pacienta. Naopak, z paláca prehlásili, že sa tešia na jeho skorý návrat domov. Možno sú to len poplašné správy na odvrátenie pozornosti ešte pred odvysielaním škandálmi opradenej talk show Oprah Winsley s manželským párom vojvodov zo Sussexu.

Tento rok v júni by sa princ Philip dožil 100 rokov:

​Blízky zdroj z okruhu kráľovského paláca prezradil, že sa pre prípad náhleho skonu vojvodu z Edinburghu pripravujú opatrenia. "Harrymu odporučili, aby okamžite odletel domov, aby sa stihol rozlúčiť so svojím starým otcom. Ktovie, či ich poslúchne," tvrdil serveru The Royal Observer spomínaný zdroj. Uviedol tiež, že v rámci protokolu kráľovského paláca vraj riešia, kde usadia problematický pár vojvodov zo Sussexu v prípade, keby prišli na pohreb. V Británii totiž svojim spôsobom prezentácie, ako aj vystupovaním proti pomerom, ktoré vládnu v kráľovskej rodine, pobúrili takmer celú verejnosť. A to ešte nevedno, čo všetko prezradia o členoch kráľovskej rodiny a ich správaní za múrmi honosných kráľovských palácov Oprah.

​Scenár akejkoľvek oficiálnej udalosti v kráľovskej rodine, vrátane pohrebu, je ale rámcovo dávno dopredu určený. Podriaďuje sa vždy prísnemu protokolu, ktorý je platný stáročia. Práve v dodržiavaní tradícií tkvie čaro kráľovského rodu. Všetky oficiálne obrady britskej kráľovskej rodiny sú so záujmom sledované nielen v Británii, ale aj na celom svete. Svadby, oficiálne prijatia významných predstaviteľov iných štátov, korunovácie a mnohé iné sa konajú s veľkou pompou, na zvýraznenie ich okázalosti sa zapriahajú drahé koče, ženy obliekajú luxusné róby, muži sviatočné uniformy, to všetko sa koná za účasti vyparádených vojenských gárd. Všetci sa musia podriadiť hierarchii, na čele ktorej stojí panovník. O to viac šokuje správanie princa Harryho a Meghan, ktorí sa obrátili tomu všetkému chrbtom, no možno práve preto si získali u niektorých ľudí aj sympatie. 

Súvisiace články

Najčítanejšie