Jasno
14°
Bratislava
TAKÚTO spoveď od Cibulkovej nikto nečakal! Medzi fanúšikmi tým ale rozpútala melu!
Zdielať na

TAKÚTO spoveď od Cibulkovej nikto nečakal! Medzi fanúšikmi tým ale rozpútala melu!

Archívna reportáž

Dominika Cibulková patrí rozhodne medzi najvýraznejšie osobnosti športu, či už skôr šoubiznisu. Je to rok a pol, čo zavesila profi tenisovú kariéru na klinec pre tehotenstvo a už deväť mesiacov si užíva život matky. No kým fotkami svojho luxusného šatníku a okázalého spôsobu životu pravidelne provokuje, na správy zo svojho súkromia je značne skúpa. Teraz spravila výnimku.

Presne 14. júna 2020 sa stala naša historicky najúspešnejšia tenistka po prvýkrát mamou. Na súkromnej klinike vo Viedni priviedla na svet syna Jakubka, pri tomto krásnom momente nechýbal ani jej manžel, Michal Navara. Tak, ako sa zodpovedne pripravovala na pôrod, pokračovalo jej materstvo aj ďalej - mnohých príjemne prekvapilo, že sa neostýchala ukázať aj verejne, že synčeka dojčí.

Mnohí na základe fotiek spokojného bábätka na maminom prsníku usudzovali, že Dominika je zástankyňa výlučného dojčenia, čo je nepochybne to najlepšie, čo môže bábo v prvých mesiacoch dostať od mamy do daru "zadarmo", ak sa jej podarí dojčiť. Cibulková ale teraz priznala, že tak celkom nebolo.

V novembri 2019 oznámila Dominika ukončenie kariéry, to už bol Jakubko v brušku:

"Musím sa priznať, že Jakubko bol od narodenia velmi prispôsobivé a poslušné bábätko, rady typu nedávaj mu fľašku, lebo nebude chcieť prso u nás proste neplatili. Od narodenia v pôrodnici som nemala problém s tým, aby dostal fľašku, s mojím alebo umelým mliečkom, keď som si v noci chcela bez výčitiek pospať," prekvapila Dominika prístupom, ktorý laktačné poradkyne neodporúčajú práve pre riziko, že dieťatko začne odmietať prsník, alebo tvorba mlieka poklesne. Dominika ale chcela byť v prvom rade nevystresovaná mama v pohode, hoci ako priznala, mala aj ona ťažké momenty. "Priznám sa v prvých týždňoch (hormóny nie sú sranda) mi to občas prišlo ako tá najstrašnejsia vec, že mu musím dať fľašku a nemôžem ho nadojčiť. Našťastie, vtedy vždy zasiahol môj manzel a uviedol ma naspäť do reality," prezradila Cibulková, že keď bolo najhoršie, Michal jednoducho priniesol fľašu a synčeka nakŕmili bez toho, aby to zbytočne dramatizovali, hoci to Dominika chvíľkami veľmi prežívala.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Dominika Cibulkova (@domicibulkova)

"Jakubka som dojčila do jeho 8 mesiacov, čo je krásny výkon na ženu, ktorá tvrdila, že aj keď nebudem môcť svoje dieta dojčiť z rôznych dôvodov, tak sa nezrútim," vyjadrila Jakubkova mama spokojnosť a dodala, že mlieko jej odišlo prirodzene samé. Za nevídanú úprimnú spoveď nazbierala kopu srdiečok a podporných komentárov, no našli sa aj také ženy, ktoré zdôraznili význam materského mlieka a dojčenie až do momentu, keď si samotné bábo povie "dosť". Prekvapivo, práve na tieto komentáre reagovalo podráždene najviac žien a padali aj urážky. Ktovie, aký názor by mali na slovenské hviezdne mamičky ako Slávka Halčáková, Zuzana Kanócz, Hana Zavřelová Gallová, Veronika Homolová Tóthová, Miriam Kalisová, Jana Kirschner, Tamara Heribanová, ale aj ďalšie, ktoré podporujú dlhodobé dojčenie a samy potiahli značne dlhšie, ako sa to podarilo Dominike. V každom prípade, najväčšia pravda v prípade materstva je, že nech už dojčí mama akokoľvek dlho či krátko, iste chce pre svoje dieťa to najlepšie podľa vlastných vedomostí a nastavenia. A ešte viac, ako druh mlieka, je pre bábo iste mamina láska, a tej sa aj Jakubkovi dostáva určite nadmieru.

Súvisiace články

Najčítanejšie