Zatiahnuté
10°
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Kráľovná Alžbeta má dôvod na radosť! Dostala hneď dva krásne prírastky!
Zdielať na

Kráľovná Alžbeta má dôvod na radosť! Dostala hneď dva krásne prírastky!

Archívna reportáž

Kráľovská rodina z Veľkej Británie bola vždy známa láskou k zvieratám. Či už boli v ich stajniach tie najlepšie majestátne kone, alebo sa po rozľahlých pozemkoch palácov prechádzali s družinou veselých psíkov. Okrem obľúbených kokeršpanielov sa najčastejšie kráľovná objavuje v spoločnosti ušatých, krátkonohých poľovných psíkov. Práve britskí monarchovia azda najviac preslávili rozkošné poľovnícke plemeno Pembroke Welsh Corgi, ktorých dnešná hlava monarchie spolu s rodičmi odchovala od roku 1933 už viac ako tri desiatky.

Kráľovná Alžbeta II. si podľa informácií, ktoré priniesol denník The Sun zaobstarala dvoch nových domácich miláčikov. A sú to práve šteniatka jej milovaných psíkov plemena corgi, ktoré jej v týchto ťažkých dňoch vyčarujú úsmev na tvári. Hlavu monarchie totiž okrem neustálych problémov okolo osoby jej vnuka Harryho a jeho manželky Meghan, trápi aj vážny zdravotný stav jej manžela, princa Philipa, ktorý sa po operácii srdca zotavuje v jednej z londýnskych nemocíc.

Kráľovná Alžbeta II. je napriek svojmu majestátu tiež iba človek s citmi a srdcom, a krízu, ktorú momentálne prežíva, sa rozhodla zahnať aj príjemnejšími aktivitami. O rozptýlenie kráľovnej sa postarajú dve malé šteniatka rasy Pembroke Welsh Corgi, ktorých v rôznych vyšľachtených verziách odchovala od svojho útleho detstva už cez tridsať. "Kráľovná jej nadšená. Je nemysliteľné, aby kráľovná nemala svojich corgis. Je to, ako keby Tower of London nemala svoje havrany. Sú u nej už zopár týždňov, ale sú vraj veľmi rozkošné a zo zámku si rýchlo urobili svoj domov," prezradil pre spomínaný denník zdroj z okolia paláca.

To, ako veľmi rozkošné sú šteniatka corgiho, si môžete pozrieť aj dole vo videu:

Iba minulý rok kráľovnú veľmi zarmútil odchod "za dúhu" jej verného staručkého corgiho Vulcana. Odvtedy jej zostala jediným verným psím priateľom už iba sučka dorgiho, čo je kríženec corgi a jazvečíka, menom Candy. "Tieto psíky sú pre ňu mimoriadne dôležité, dostali sa k nej za posledné roky bližšie ako akýkoľvek iný živý tvor na svete. Sú lojálni, milujúci a nikdy ju nesklamali," prezradil kráľovský životpisec Penny Junior. "Nuž, a v neposlednom rade sa neponáhľajú do LA rozdávať rozhovory," poznamenal uštipačne na dresu princa Harryho a jeho manželky.

Kráľovná a jej zvierací miláčikovia v prebehu desiatok rokov:

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa The Royal Family (@theroyalfamily)

Mnohí zasvätení z okolia kráľovnej si po smrti staručkého psíka Vulcana v roku 2020 mysleli, že si kráľovná už nikdy nezadováži ďalšieho corgiho, keďže v roku 2018 s ich šľachtením úplne prestala. Predpokladá sa teda, že psíky boli darom pre kráľovnú a sú to zároveň prvé šteniatka, ktoré neboli priamymi potomkami corgiho menom Susan. Túto slávnu sučku dostala kráľovná a jej sestra Margaret ešte v roku 1944 pri príležitosti jej 18. narodenín. To akými menami sa ich kráľovná rozhodla počastovať ešte nie je známe.

Súvisiace články

Najčítanejšie