Oblačno
14°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Všetko je len o peniazoch?! Harry a Meghan znechutili ľudí, zdravotný stav princa Philipa u nich nehrá rolu!
Zdielať na

Všetko je len o peniazoch?! Harry a Meghan znechutili ľudí, zdravotný stav princa Philipa u nich nehrá rolu!

Archívna reportáž

Pomaly, ale isto sa blíži termín vysielania očakávanej talk show s hviezdnou moderátorkou Oprah Winfrey americkej televízie CBS. Jej hosťami budú princ Harry s manželkou Meghan. Dátum 7. marca, na ktorý je už presne určené vysielanie, je pritom veľmi citlivý najmenej z dvoch dôvodov. Ten prvý je, že v rovnaký deň bude televízna stanica BBC v priamom prenose vysielať z Windsoru príhovor kráľovnej Alžbety II. pri príležitosti Dňa Commonwealthu, ktorý sa každoročne oslavuje druhý marcový pondelok. Druhý dôvod je hospitalizácia princa Philipa, manžela britskej kráľovnej.

Pred pár dňami bol princ Philip náhle prevezený z londýnskej Nemocnice kráľa Edwarda VII., kde sprvoti kvôli nevoľnosti z preventívnych dôvodov podstúpil liečbu na odporučenie svojho lekára, do Nemocnice sv. Bartolomeja. Tam, ako uvádza denník Daily Mail, sa 99-ročný princ podrobuje liečbe srdca a nešpecifikovanej infekcie. Napriek neistému stavu starého otca však jeho vnuk neplánuje meniť termín odvysielania kontroverzného rozhovoru s Oprah Winfrey.

Keďže je zdravie takmer 100-ročného princa Philipa veľmi krehké, treba počítať aj možnosťou, že sa jeho zdravotný stav môže kedykoľvek zhoršiť. Avšak stanica CBS neplánuje ani v takom prípade stiahnuť talkšou z programu. "CBS za reklamy v priebehu interview inkasovala milióny dolárov. Šéfovia stanice sú si pritom vedomí krehkého zdravotného stavu vojvodu. Lojalitu voči kráľovskej rodine necítia, niektorí sú ale toho názoru, že ju cítia voči Meghan a Harrymu," prezradil dobre informovaný zdroj.  

V pondelok CBS spustila dva reklamné trailery s krátkymi zostrihmi talk show, kde Harry spomína neľahké postavenie svojej matky v britskej kráľovskej rodine a dôvod jeho odchodu z jej radov, aby ochránil svoju manželku Meghan a synčeka Archieho. Samozrejme, tie najpikantnejšie otázky a odpovede televízia necháva zatiaľ v tajnosti. Už teraz sú však z toho mnohí členovia kráľovskej nervózni a podráždení. Keby sa ale náhle zhoršil zdravotný stav princa Philipa, manžela kráľovnej, v predvečer tak významného dňa pre Britániu, ako je oslava Commonwealthu, považovalo by sa odvysielanie rozhovoru za diplomatické faux pas. "Bolo by to veľmi hrubé a neúctivé," doplnil zdroj.    

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Misan Harriman (@misanharriman)

 ​Ktovie, či už výber dátumu odvysielania škandalóznej 90 minútovej spovede dvoch rebelov z britskej kráľovskej rodiny, nebol dobre premyslený ťah. Akoby tým hodili rukavicu britskej kráľovnej a jej najbližším. Mnohí Briti navrhujú, aby páru vojvodov zo Sussexu boli odobraté všetky oficiálne tituly kvôli ich provokatívnemu správaniu. Američania sa zas zväčša prikláňajú na stranu vojvodov, chápu, že to na britskom kráľovskom dvore nemali ľahké a doprajú im slobodu a nové možnosti na osamostatnenie sa v USA.

A Meghan, herečka z Los Angeles, sa teší z pozornosti, ktorú vyvoláva odkedy sa vydala za princa Harryho. Ako sa zdá, víťazkou je v každom prípade zatiaľ ona. Má slávu, peniaze a manžela z najvýznamnejšej kráľovskej rodiny sveta, s ktorým má potomka a čaká ďalšieho. A aj podľa upútavky je zrejmé, že Harry pevne stojí po jej boku, aj za cenu hnevu jeho vlastnej rodiny za oceánom.

Súvisiace články

Najčítanejšie