Jasno
Bratislava
Jozef
19.3.2024
Štvrté dieťa Kate a Williama ako splnený sen! Kráľovná Alžbeta II. ale dvíha varovný prst!
Zdielať na

Štvrté dieťa Kate a Williama ako splnený sen! Kráľovná Alžbeta II. ale dvíha varovný prst!

Archívna reportáž

Mnohé ženy pomaly už od detstva snívajú o veľkej rodine, väčšina sa ale časom uspokojí aj s jedným či dvoma deťmi, ako je u nás štandard. Materstvo sa ale stalo, okrem kráľovských povinností, zjavne životným poslaním vojvodkyne z Cambridge, ktorá túži po ďalšom, v poradí štvrtom potomkovi. Avšak nie všetci zdieľajú jej nadšenie z tohto rozhodnutia, výhrady má dokonca najdôležitejší člen britskej kráľovskej rodiny.

Kate Middleton (39) a jej manžel princ William (38) vyslovili túžbu po ďalšom potomkovi. Splnili by tým sen o sestričke ich jedinej dcérky Charlotte. Kým ešte pred časom tieto nevinné želania prehliadala kráľovná Alžbeta II. blahosklonne a s úsmevom, podľa informácií magazínu US Weekly vyslovila v súvislosti s údajne už plánovaným štvrtým tehotenstvom obavy.

Princ William sa spolu s manželkou už niekoľkokrát vyjadrili, že by si radi zopakovali základy rodičovstva aj po štvrtýkrát. A niet sa im čo čudovať, ich tri ratolesti Louis, Charlotte a George sú vskutku vydarené deti a Kate zvláda ich výchovu na jednotku. Služby opatrovateliek využíva iba minimálne a snaží sa svoje deti viesť k skromnosti a pokore. Briti ju azda aj preto veľmi obdivujú a patrí medzi najobľúbenejších členov rodiny. Preto by mnohí štvrtého princa, alebo princeznú prijali s obrovskou radosťou. Avšak je známe, že Katine tehotenstvá neboli práve bezproblémové, a tak vyjadrila obavy o Katino zdravie samotná kráľovná.

Princ William a jeho rodina patrí medzi najobľúbenejších členov britskej kráľovskej rodiny:

​"Mať štyri deti bolo vždy súčasťou Katinho plánu," prezrádza nemenovaný zdroj pre spomínaný magazín, no napriek jej odhodlaniu mal o svoju manželku obavy aj William. "Chvíľu trvalo, kým Kate presvedčila Williama. Povedal jej totiž, že tri deti sú už viac ako dosť," prezradil ďalej zdroj z okolia páru. Napokon však zmenil názor a možno ho k tomu inšpiroval aj jeho vlastný brat, ktorý je s Meghan Markle v očakávaní ich druhého potomka. "Myšlienku na ďalšie tehotenstvo však Kate zahnala, keď vypukla pandémia koronavírusu, ale teraz, keď sa zjavilo svetlo na konci tunela v podobe vakcíny a deti by sa mali vrátiť v apríli do školy, cíti sa byť pripravená skúsiť to znova," tvrdí zdroj s úplnou istotou.

Avšak nielen Meghan prebudila materské inštinkty vojvodkyne z Cambridge, tehotenstvo totiž iba pred niekoľkými týždňami oznámila aj jej sestra Pippa. Kate si navyše uvedomuje, že jej tikajú aj povestné biologické hodiny a preto už prípadnému otehotneniu prispôsobila aj svoj jedálniček. Radosť z ich rozhodnutia prejavila aj samotná kráľovná, no neubránila sa obavám. "Kráľovná zbožňuje svoje pravnúčatá, ale má trochu obavy, či si vojvodovia z Cambridge neodhryzli vačšie sústo, aké budú schopní prežuť. Kate totiž nemá v pláne zamestnať ďalšiu opatrovateľku. Ale pokiaľ budú šťastní, bude aj ona šťastná," uzavrel zdroj. Zdá sa, že opatrných blízkych má okolo seba Kate skutočne dosť, otázkou je, či u nej vyhrajú obavy, alebo túžba po splnení sna o štvrtom dieťati. 

Súvisiace články

Najčítanejšie