Oblačno
16°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Tajomstvo dlhého života Alžbety II. odhalené? TOTO pije každý deň!
Zdielať na

Tajomstvo dlhého života Alžbety II. odhalené? TOTO pije každý deň!

Archívna reportáž

Keď sa pred pár dňami objavila britská kráľovná Alžbeta II. (94) na obrazovkách britských televízií, aby podporila očkovanie na covid, musel každý uznať, že napriek jej vysokému veku vyzerala veľmi dobre a sviežo. Je pravda, že podobne dobre bola na tom ohľadom zdravia a výzoru aj jej mama , ktorá sa dožila až 101 rokov. Pravdepodobne za tým bude dobrá genetická výbava rodu, ale genetike treba občas aj pomôcť. Povráva sa, že ako Alžbetina mama, tak aj ona sama dodržiava isté rituály. Jedným z nich je pitie "zázračného" elixíru.

Britská kráľovná sa ale neinšpirovala Alžbetou z Čachtíc, ktorá sa údajne omladzovala krvou mladých panien, ani šamanmi z amazonských pralesov a ich čudesnými lektvarmi, hoci aj takéto šialené konšpirácie by mohli niekomu napadnúť. Kráľovná Alžbeta II. vraj už mnohé roky dodržiava rannú a večernú rutinu, podobne ako napríklad u nás Vilma Jamnická, ktorá sa dožila až stojeden rokov. Tá si dávala každé ráno pohárik špiritusu so špeciálnymi bylinkami. 

Britská kráľovná volí iný nápoj, ba dokonca hneď štyri za deň. O aké ide, prezradila pred časom pre denník The Sun jej už zosnulá sesternica Margaret Rhodes. Alžbeta II. si vraj každodenne pred spaním dopriava pohár šampanského. Jej sesternica Rhodes však neprezradila o akú značku ide, ale zrejme to bude jedno z tých, ktoré od nej v minulosti získali ocenenie. Ale to nie je jediný alkoholický nápoj, ktorý si rada vypije.

Kráľovná oslávi o dva mesiace 95. narodeniny:

​Kráľovná obľubuje pred obedom pohárik ginu s Dubonnetom, čo je sladký vinný aperitív, a citrónom. To je vraj pre ňu celkovo najobľúbenejší drink. K obedu si dáva víno a večer nepohrdne pohárikom suchého martini. Kráľovná si ale rozhodne dáva pozor na množstvo, ktoré vypije, aby nikdy nebola pod vplyvom alkoholu.

​Okrem nápojov však britská kráľovná nie je priveľmi prieberčivá. Stravuje sa pomerne striedmo. Na raňajky si v posledných rokoch zvyčajne dáva, zrejme na odporúčanie lekára, misku s cereáliami. Ale kráľovský kuchár Darren McGrady tvrdí, že keď v kuchyni pracoval on, požadovala od neho miešané vajíčka s údeným lososom, ktoré vtedy veľmi obľubovala. Ale pochutnávala si aj na toastoch s marmeládou. Inak si McGrady nespomína, že by niečo v rámci stravovania vyložene preferovala. Vždy je striedmo a a má rada pestrosť v jedálnom lístku. Dezerty by mali obsahovať čokoládu, pre ktorú má slabosť. A tá v primeranom množstve taktiež slúži zdraviu. "Nech tvoja strava je tvojim liekom a tvoj liek tvojou stravou," povedal kedysi Hippokrates a platí to dodnes.

Súvisiace články

Najčítanejšie