Polojasno
13°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Strach o princa Philipa! Staručký manžel kráľovnej Alžbety II. je v nemocnici!
Zdielať na

Strach o princa Philipa! Staručký manžel kráľovnej Alžbety II. je v nemocnici!

Archívna reportáž

Priznivci britskej kráľovskej rodiny sú z posledných správ o manželovi kráľovnej Alžbety II. celkom znepokojení. Už je to viac ako rok, čo sa kráľovná a jej manžel izolujú od rodiny a verejnosti v ich sídle na zámku Balmoral. Napriek tomu sa zdravotný stav staručkého princa, ktorý oslávi v júni 2021 okrúhlu storočnicu, zo dňa na deň skomplikoval natoľko, že si vyžiadal rýchlo hospitalizáciu.

Ako prináša denník Daily Mail odvolávajúc sa na hovorcu kráľovskej rodiny, princ Philip (99) musel byť okamžite prevezený do najbližšej nemocnice v Londýne po tom, ako sa mu náhle urobilo nevoľno. Hovorca však dodal, že princ je v poriadku a cíti sa už oveľa lepšie. Rovnako vyvrátil, že by bolo za zdravotnými ťažkosťami ochorenie COVID-19.

Princa Philipa prijal personál nemocnice kráľa Eduarda VII. v Londýne iba krátko po tom ako sa mu náhle priťažilo, zdá sa však, že to bola iba náhla slabosť, ktorá je celkom bežná aj pre oveľa mladšie ročníky. Podľa hovorcu nie je za jeho nevoľnosťou koronavírus, no napriek tomu ostáva v nemocnici na pozorovaní. "Jeho hospitalizácia je preventívnym opatrením, ktoré rodine poradil lekár jej kráľovskej výsosti po tom, ako sa dozvedel, že sa princ necíti dobre. Predokladá sa, že vojvoda zostane v nemocnici na niekoľko dní pozorovania a odpočinku,“  napísal okrem iného v oficiálnom vyhlásení Buckinghamský palác.

K nepríjemnej udalosti sa vyjadril aj premiér Boris Johnson, ktorý zaželal princovi Edwardovi skoré uzdravenie a k rovnakému kroku vyzval aj ostatných britských spoluobčanov. "Predseda vlády posiela vojvodovi z Edinburghu pozdrav so želaním všetkého dobrého k rýchlemu zotaveniu počas pobytu v nemocnici," uviedol hovorca zo sídla premiéra na Downing Street 10. O tom, že sa za múrmi nemocnice nachádza veľmi dôležitá osoba svedčila aj prítomnosť niekoľkých policajtov, ktorí strážili celú budovu londýnskej súkromnej nemocnice.

Princ Charles si spolu s manželkou Camillou naďalej plnia kráľovské povinnosti. Nedávno boli podporiť dobrovoľníkov, ktorí sa podujali na testovaní novej vakcíny:

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Clarence House (@clarencehouse)

Napriek tomu však palác hospitalizáciu princa Philipa nepovažuje za mimoriadnu udalosť a jeho syn, princ Charles a spolu s manželkou manželka Camilla pokračovali v plnení svojich prvých kráľovských povinností. Iba nedávno bol pár podporiť dobrovoľníkov, ktorí sa zúčastňovali klinických testov vakcíny proti COVID-19 v Birminghame. Kráľovná Alžbeta, rovnako aj jej manžel princ Philip podľa oficiálnych informácií už obdržali prvú dávku vakcíny pred mesiacom, keďže vzhľadom na vek patria obaja do najrizikovejšej skupiny obyvateľstva.

Súvisiace články

Pre ženu

Najčítanejšie