Zatiahnuté
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Obrovské sklamanie Williama! Už si v komentári o Harrym a švagrinej Meghan nebral servítky!
Zdielať na

Obrovské sklamanie Williama! Už si v komentári o Harrym a švagrinej Meghan nebral servítky!

Archívna reportáž

Dvojica odídencov z britskej kráľovskej rodiny po viac ako roku opäť šokovala. Nielen pozitívnou správou o tehotenstve, ktoré vovjvoda zo Sussexu a jeho manželka dlhé mesiace skrývali, ale aj nedávnym drsným odkazom kráľovnej. Pár mal totiž rok na rozmyslenie, aby definitívne a nezvratne rozhodli o svojej budúcnosti a postavení v kráľovskej rodine. Túto možnosť im dožičila samotná kráľovná, ktorá azda tajne dúfala, že túžba po živote "občajného" človeka jej vnuka Harryho prejde, len čo okúsi jeho nevýhody. Stal sa však pravý opak.

Vzápätí po verdikte odňala kráľovná princovi Harrymu jeho vojenské hodnosti a manželov definitívne oprostila od kráľovských povinností. Avšak ich reakcia mnohých pohoršila, najmä však staršieho brata Williama. Princ Harry a jeho manželka Meghan totiž podali cez svojho hovorcu vyhlásenie, v ktorom reagovali na pozbavenie titulov. V ňom naznačili, že ktokoľvek môže žiť život v službe a nepotrebuje na to oficiality. To podľa informácií denníka The Times pobúrilo nielen priaznivcov kráľovnej, ale aj jeho brata Williama, ktorý ich slová označil za urážlivé a neúctivé.

Meghan a Harry jednoducho sformulovali podľa mnohých nešťastné vyhlásnie. Kráľovná ich pritom už pred rokom varovala, že nie je možné žiť jednou nohou na "slobode" a druhou v kráľovskej rodine. Preto im dala veľkorysých 12 mesiacov na rozmyslenie, či chcú budúcnosť zasvätiť kráľovskym povinnostiam a službe verejnosti spolu so všetkými výhodami, alebo dajú prednosť životu finančne nezávislých ľudí mimo regule paláca. Meghan a Harry azda tajne dúfali, že budú ťažiť z oboch, kráľovná však svoj sľub, tak ako vždy, naplnila.

"Vojvoda a vojvodkyňa zo Sussexu sú naďalej oddaní službe po celom svete, a bez ohľadu na svoju oficiálnu úlohu navrhli pokračovanie v podpore organizáciam, ktoré zastupovali. Môžeme aj naďalej žiť život v službe. Službe je všeobecne platný princíp," znela reakcia páru potom, čo sa dozvedeli o kráľovninom rozhodnutí. Znenie ich vyhlásenia pobúrilo nielen verejnosť a kráľovnú, ale najmä čakateľa na trón, 38-ročného princa Williama. "Princ William bol naozaj smutný a veľmi šokovaný. Podľa neho bolo ich vjadrenie neuctivé a urážlivé voči káľovnej. To, čo sa stalo, ho veľmi rozrušilo," prezradil spomínanému denníku zdroj z okolia kráľovskej rodiny. Iný zdroj tvrdil: "Odpoveď bola nevrlá. Kráľovnej sa naspäť neodpovedá, to sa jednoducho nerobí." 

Princ William a jeho manželka Kate už viac ako rok plnia poctivo nielen svoje kráľovské úovinnosti, ale musia zaplniť aj dieru, ktorá ostala po odchpode Meghan a Harryho:

Harry a Meghan zastávali v rôznych organizáciách vo Veľkej Británii dovedna až osemnásť patronátov a titulov, ktoré ich osobám dodávali na vážnosti a prestíži. Na ostrovoch sa však neukázali viac ako rok a kráľovské povinosti vymenili za podcasty či zmluvu na vlastnú "šou" so známou strímovacou spoločnosťou. Nuž a podobné vrtochy sa u členov kráľovskej rodiny jednoducho nepatria. 

​Povestnou čerešničkou na torte je nepochybne rozhovor s Oprah Winfrey, ktorý bude odvysielaný už v prvý marcový týždeň. V ňom vraj pár vojovodov ochotne odpovie aj na tie najdetailnejšie otázky o ich živote, čo robí samozrejme vrásky na čele celému Buckinghamskému palácu. Princ Harry sa o ňom neobťažoval povedať ani svojej starej matke, ktorá sa o ňom dozvedela až z upútavky na americkej stanici CBS. Podľa mnohých priaznicov rodiny je najsmutnejší fakt, že to znamená vážnu ranu pre predtým pekný vzťah dvoch kráľovských bratov.

Súvisiace články

Najčítanejšie