Zatiahnuté
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Kráľovské bábätko už má meno! A TAKÝTO je jeho význam!
Zdielať na

Kráľovské bábätko už má meno! A TAKÝTO je jeho význam!

Archívna reportáž

Najnovší prírastok do rozvetvenej rodiny anglickej kráľovskej rodiny prišiel od jej vnučky, princeznej Eugenie a jej manžela Jacka Brooksbanka. Eugenia je mladšia dcéra škandalózneho princa Andrewa a jeho exmanželky Sarah Ferguson. Pre nich je to prvé vnúčatko, pre kráľovnú deviate pravnúča.

Bábätko sa narodilo 9. februára presne v tej istej pôrodnici, kde prišiel na svet pred bezmála dvomi rokmi malý Archie. Synček princeznej Eugenie a Jacka Brooksbanka sa narodil cisárskym rezom pre princeznine problémy spôsobené skoliózou. Jeho váha bola dokonalých 3600 gramov a obaja s mamou boli v poriadku. 

Kráľovské bábätká obvykle nemajú zapísané mená ihneď po narodení a rodičia majú pár dní čas, aby si to premysleli a oznámili svetu. V britskej kráľovskej rodine to navyše nemôže byť len tak obyčajné meno, očakáva sa odkaz na staršieho príbuzného, aj zaujímavý význam, píše portál Mirror. To všetko meno synčeka princeznej Eugenie spĺňa.

Stávkari tentokrát opäť trafili vedľa, keď bola väčšina bola podľa kurzu presvedčená, že meno bude Arthur, nasledoval James, Frederick, Edward a Albert. Nevyšiel evidentne ani jeden tip. "Chceme vám predstaviť Augusta Philipa Hawkea Brooksbanka. Ďakujeme vám za množstvo prekrásnych správ. Naše srdcia sú plné lásky k tomuto malému človeku, slová to nedokážu vyjadriť. Sme nadšení, že s vami môžeme zdieľať tieto fotky," napísal odkaz na Instagrame dojatí rodičia a nezabudli poďakovať aj pôrodnej asistentke, ktorá ich aj odfotila, a zdravotníkom, ktorí boli pri pôrode.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Princess Eugenie (@princesseugenie)

Meno chlapčeka má, pochopiteľne, význam a odkaz. Na prvý pohľad je zrejmé, po kom dostal prostredné meno Philip. Je prejavom úcty k chlapčekovmu prastarému otcovi, vojvodovi z Edinburghu, manželovi kráľovnej. Meno August má v latinčine význam "veľký" alebo "vznešený", čo bol titul udeľovaný rímskym cisárom. Má sa za to, že chlapček dostal po manželovi kráľovnej Viktórie, princovi Albertovi, ktorý mal rovnaké prostredné meno. A napokon Hawke je meno z rodiny Brooksbankovcov s anglosaským pôvodom. 

Súvisiace články

Najčítanejšie