Skoro jasno
19°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Záhadné čachre s rodným listom Archieho! Kto je za TOUTO zmenou?!
Zdielať na

Záhadné čachre s rodným listom Archieho! Kto je za TOUTO zmenou?!

Archívna reportáž

Po tom, čo sa objavili špekulácie, či sa manželský pár vojvodov zo Sussexu zúčastní veľkolepej oslavy 95. narodenín britskej kráľovnej Alžbety II., sa rozoberá ďalšia otázka. Tentokrát ľudí zaujíma, ako je to skutočne s údajmi v rodnom liste malého Archieho. Vyšlo totiž najavo, že iba krátko po vystavení jeho rodného listu sa zmenilo aj meno jeho matky Meghan, ktoré malo nahradiť oveľa honosnejšie oslovenie.

Najskôr sa pracovalo s verziou, že si Meghan nechala po mesiaci v Archieho rodnom liste odstrániť svoje dve krstné mená Rachel Meghan a nahradila ich titulom Jej kráľovská výsosť, vojvodkyňa zo Sussexu. Keďže to má vojvodkyňa u mnohých priaznivcov britskej kráľovskej rodiny nahnuté, označili ju za povýšeneckú a vypočítavú snobku. Avšak zdá sa, že podľa informácií, ktoré priniesol denník Daily Mail, existujú dve verzie príbehu, čo stálo za zmenou Meghaninom mena v rodnom liste Archieho.

Na to, že došlo k zmene v rodnom liste syna princa Harryho a jeho manželky Meghan prišla Lady Colin Campbell, britská publicistka a spisovateľka, autorka knihy Diana, princezná z Walesu. Malý Archie sa narodil 6. mája 2019, rodný list mu bol vystavený 17. mája a pozmenený bol 5. júna. Prečo boli odstránené z pôvodného rodného listu dve krstné mená matky Archieho vyvolalo u publicistky záujem a verejne začala klásť otázky, kto a prečo tak urobil. Za pôvodcu zmeny bola najskôr so samozrejmosťou označovaná Meghan z dôvodu snobizmu. 

Aj keď to je už viac ako rok, čo Meghan a Harry opustili kráľovskú rodinu a začali nový život v USA, svoje tituly si, zdá sa, bránia zubami-nechtami: 

​Viaceré britské médiá sa obratom kontaktovali so zástupcom vojvodov zo Sussexu, aby sa k tejto kauze vyjadril. Ten poprel, že za zmenou stojí Meghan. "Zmenu mena vo verejných dokumentoch v roku 2019 nadiktoval palác, čo potvrdili aj dokumenty vyšších predstaviteľov paláca. O to nepožiadala Meghan, vojvodkyňa zo Sussexu, ani vojvoda zo Sussexu," napísal v oficiálnom vyjadrení, no palác sa obratom od údajného diktátu dištancoval. "Rodný list zmenila bývalá kancelária vojvodu a vojvodkyne zo Sussexu, ktorú mali, keď pracovali ako členovia kráľovskej rodiny. Bol zmenený, aby sa zabezpečil súlad mena a názvu vojvodkyne s inými súkromnými dokumentmi," oznámil kompetentný pracovník kráľovského paláca. 

Zatiaľ čo Meghan a Harry bojujú o každé zrnko svojej reputácie, rodine jeho brata Williama a Kate popularita stúpa  závratnou rýchlosťou:

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa The Royal Family (@theroyalfamily)

Zdá sa, že mediálny zástupca vojvodov vynášal súd bez toho, aby si overil fakty a spôsobil tak mediálny rozruch, ktorý navyše vrhal zlé svetlo na britskú kráľovskú rodinu. Kráľovský protokol vraj ani nemôže zasahovať do občianskych dokumentov, akým je aj rodný list. Nech je to tak, či onak, v zverejnenom rodnom liste Archieho si možno prečítať, že zamestnanie jeho matky je "princezná". Podobne aj v kolonke zamestnanie jeho otca svieti "princ" avšak ten má v liste zapísané všetky rodné mená. Zaujímavosťou je, že Archie nemá v tomto dokumente napísaný titul gróf z Dumbartonu, ktorý by mu mal náležať. Expertka Daniela Elser si myslí, že jeho rodičia chcú, aby jeho život bol čo "najnormálnejší", zatiaľ sa to ale nepotvrdzuje. 

Súvisiace články

Najčítanejšie