Jasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Rok po Megxite! Hrozí Harrymu a Meghan TÁTO posledná rana od kráľovnej?!
Zdielať na

Rok po Megxite! Hrozí Harrymu a Meghan TÁTO posledná rana od kráľovnej?!

Archívna reportáž

Minulý rok presne v tomto čase Britániu šokovala správa o odchode princa Harryho s rodinou z krajiny, aj od kráľovských povinností. Najskôr to vyzeralo, že sa usadia v kanadskom Vancouveri, tam ich ale domáce obyvateľstvo nijako vrelo neprivítalo. Ich konečným cieľom sa napokon stala rodná Kalifornia Meghan, takmer vždy zaliata slnkom. Pár si kúpil aj s pomocou otca Harryho, princa Charlesa, luxusné sídlo neďaleko Los Angeles a po usadení sa začali za veľké peniaze angažovať. Podľa všetkého odchod z Británie neľutujú.

Po roku sa zdá, že pár vojvodov zo Sussexu na tomto odchode, hovorovo nazývanom megxit, veľa získal. Je pravdepodobné, že hlavou celého plánu bola ambiciózna Meghan a princ Harry sa pri nej len zviezol. Spočiatku bol možno trochu zmätený z novej situácie a krajiny, ale manželka ho dokázala bezpečne previesť cez všetky úskalia. "Princ Harry a Meghan Markle neľutujú megxit, pretože uniknúť podriadenosti princovi Williamovi bolo presne to, čo chcel Harry urobiť už dlhé roky," prehlásil pred časom Robert Lacey, renomovaný kráľovský historik, ktorý sa podieľal aj na tvorbe úspešného seriálu The Crown (Koruna). Podľa neho princa Harryho už taký spôsob života unavoval.

Tento známy historik, pohybujúci sa v blízkosti kráľovskej rodiny, pozná dobre jej pravidlá. "Byť v kráľovskom systéme znamená byť podriadený tým starším. A on si chcel presadiť svoju vlastnú identitu," prezradil ďalej. Podobne zmýšľa aj zdroj blízky priamo manželskému páru vojvodov zo Sussexu, keď tvrdí: "Urobili obrovský skok do neznáma, aby šli za svojím snom začať nový život. A navzdory všetkému, čo sa uplynulý rok dialo, svoj presun do USA neľutujú". Hoci pár ako dôvod odchodu z Británie udával väčšiu potrebu súkromia pri výchove ich synčeka, v USA, naopak, robia všetko preto, aby sa zviditeľnili a zapájajú aktívne aj malého Archieho.

​Kráľovskej rodine v Británii sa tento ich čin od začiatku vôbec nepozdával. V marci ich kráľovná zbavila pozícii starších členov, čím stratili možnosť reprezentovať verejne kráľovskú rodinu. A je možné, že prídu čoskoro aj o titul vojvodov zo Sussexu, ktorým sa stále pýšia. "Je nepravdepodobné, že by kráľovná chovala k tomuto druhu pokrytectva akékoľvek sympatie. A kráľovskí odborníci po celom svete sa pýtajú, prečo páru umožnila inkasovať peniaze cez ich tituly a zároveň sa vyhýbať povinnostiam. Odobratie titulov vojvodu a vojvodkyne zo Sussexu by raz navždy prerušilo ich väzby na kráľovskou rodinu,“ píšu v blogu venovanom dianiu okolo páru na portáli The Sun.

​Na konečný výsledok si počkajú až do marca, keď by sa malo rozhodnúť o ďalšom osude princa Harryho a Meghan. Kráľovná by mala spolu s spolu princami Charlesom a Williamom vyhodnotiť situáciu okolo týchto rebelov. Vzhľadom na to, že sa pár oficiálne a dobrovoľne od ich megxitu v Británii na kráľovskom dvore neukázal, nebude rodina rozhodovať príliš zhovievavo. Navyše sa princ Harry na popud Meghan miešal v USA aj do politiky v rámci prezidentských volieb, zarába na svojom mene, čím porušil základné pravidlá britskej kráľovskej rodiny. A to najmä konzervatívna a zásadová kráľovná len tak ľahko neodpúšťa.

Súvisiace články

Najčítanejšie