Oblačno
11°
Bratislava
Jela
19.4.2024
Belohorcová opäť kontroverzná! Rozpútala peklo správou o úmrtí lekára!
Zdielať na

Belohorcová opäť kontroverzná! Rozpútala peklo správou o úmrtí lekára!

Archívna reportáž

Kto sleduje profil Zuzany Belohorcovej na sociálnej sieti si je iste vedomý toho, že bývalá moderátorka sa nebojí prejaviť aj značne kontroverzné názory. Obvykle sa pritom riadi vlastnými skúsenosťami, no ťažko povedať, do akej miery vie ostať objektívna. Pred pár mesiacmi šokovala názorom na hnutie Black Lives Matter, teraz zaťala do zrejme ešte citlivejšej témy.

Zmena atmosféry v USA po tragickom úmrtí afroameričana, ktorého o život pripravil policajt obzvlášť nehumánnym konaním, bola hlavným dôvodom, prečo sa Zuzana Belohorcová a Vlasta Hájek s ich dvomi deťmi rozhodli odsťahovať z USA. Obaja vyjadrili znechutenie z hnutia Black Lives Matters a tvrdili, že sa to úplne vymklo spod kontroly a už sa v krajine necítili bezpečne. Do toho prepukla naplno aj pandémia, ktorá značne okresala aj ich podnikateľské aktivity.

Belohorcová sa k pandémii nijako zásadne nevyjadrovala, no keď už niečo povedala, bolo zrejmé, že je skôr skeptická a na koronavírus sa pozerá s nedôverou voči oficiálnym údajom a opatreniam. Aktuálne to opäť naznačila, hoci, žiaľ, na veľmi smutnom príklade.

Belohorcová žije s rodinou už takmer päť mesiacov v španielskej Marbelle:

​Zomrel lekár, ktorý bol pri Zuzaninom druhom pôrode, keď sa v Miami narodil jej syn Nevio. Tento rok sa aj tento 56-ročný muž menom Gregory Michael ocitol v prvej línii v boji s pandémiou, preto sa aj dostal medzi prvých, ktorých v USA proti koronavírusu zaočkovali. "Bol to zdravý muž, ktorý chcel vykonávať svoje povolanie a pomáhať napriek pandémii budúcim mamičkám. Podobne, ako mnohí iní lekári a sestričky z prvej línie, aj on podstúpil očkovanie vakcínou na covid-19, na ktorú celý svet tak spolieha, čo sa mu pravdepodobne stalo osudným," hoci Zuzana napísala slovo "pravdepodobne" a dodala, že to ešte nie je s istotou potvrdené, na jej profile sa strhol dramatický názorový boj.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Zuzana Belohorcova (@zuzanabelohorcova)

Mnoho ľudí sa vyjadrilo, že ide o fake news, teda falošnú správu, ďalší sa obuli do Belohorcovej ešte tvrdšie, či si uvedomuje, čo môže podobnými správami spôsobiť medzi už aj tak značne rozhádanými názorovými skupinami a ľuďmi odmietajúcimi novú vakcínu. Kým ona priložila k svojmu tvrdeniu správu manželky zosnulého lekára, ktorá je presvedčená, že za smrť jej muža môže vakcína, ktorá u neho spôsobila pokles krvných doštičiek na nulu, podľa CNN zomrel doktor Michael na šestnásty deň po očkovaní na trombocytopéniu, teda diagnózu potvrdili, no údajne nemala súvis s vakcináciou. Faktom je, že zatiaľ oficiálne stanovisko nie je známe, no za firmu Pfizer sa pre The Sun vyjadrili jasne: "Prípad takto vážnej trombocytopénie je vysoko nepravdepodobný a smrť lekára nemá priamy súvis s vakcínou".

The love of my life, my husband Gregory Michael MD an Obstetrician that had his office in Mount Sinai Medical Center in...

Uverejnil používateľ Heidi Neckelmann Utorok 5. januára 2021
Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie