Skoro jasno
16°
Bratislava
Monika
7.5.2024
Smutný osud len 33-ročného speváka! Najprv klamal o rakovine, teraz spáchal samovraždu
Zdielať na

Smutný osud len 33-ročného speváka! Najprv klamal o rakovine, teraz spáchal samovraždu

Zdroj: Pexels

Smutným príkladom toho, že úspech, sláva a peniaze neprinášajú vždy len šťastie, je aj osud známeho juhokórejského speváka Choi Sung-Bonga (33). Vo svojej krajine bol považovaný za akéhosi Justina Biebera, napriek tomu sa rozhodol spáchať samovraždu. Sung-Bong stihol pred časom vydať spomienky o svojej životnej ceste od chudobného dieťaťa k neuveriteľnej sláve. Žiaľ, vo svojej sebeckosti sa dopustil podvodov, aby získal peniaze, z čoho mal neskôr výčitky svedomia. Polícia vyšetruje okolnosti jeho smrti, šíria sa totiž fámy o nahrávke na YouTube deň pred smrťou, kde sa všetkým ospravedlňoval.

​Vcelku nenápadný juhokórejský mladý muž strhol na seba pozornosť pred dvanástimi rokmi, keď mu len tesne uniklo prvé miesto v talentovej šou v roku 2011 po tom, čo interpretoval Nella Fantasia od Ennia Morriconeho. Vzápätí sa mu podarilo podpísať zmluvu so spoločnosťou Bong Bong Company. Vydal tri albumy, kopu singlov a napísal aj memoáre o tom, ako sa z chudobných pomerov, keď musel predávať energetické nápoje a žuvačky, dostal na výslnie a k bohatstvu. Užíval si život naplno, čo ho stálo nemálo peňazí. Práve to zrejme spôsobilo, že začal špekulovať ako sa dostať k ďalším financiám a neváhal pritom podvádzať.

Pred dvomi rokmi vyhlásil zbierku na pomoc s liečbou jeho údajnej rakoviny, ktorú však diagnostikovanú nemal.  Získal tak podvodom veľké množstvo peňazí, až pokým mu na to neprišli. To už ale spevák neustál, v jeho krajine, podobne ako v Číne aj Japonsku, je otázka osobnej cti cenená veľmi vysoko. So stratou cti už takmer iste nemal žiadne šance na podporu verejnosti a pokračovanie vo svojej kariére. Škoda len, že si to všetko nedomyslel skôr, ako začal podvádzať. 

Sungbong dojal porotu talentovej súťaže nielen svojim spevom, ale aj neľahkým detstvom v chudobe: 

Podľa denníka The Korea Times ukončil spevák svoj život samovraždou vo svojom dome na juhu Soulu. Úrady uvádzajú, že Choi zrejme spáchal samovraždu. Na svojom kanáli YouTube mal Choi totiž nahrať deň predtým príspevok s poznámkou: "Úprimne sa ospravedlňujem všetkým, ktorí utrpeli pre moju hlúpu chybu." Spevák potom vysvetľoval, že "za posledné dva roky sme vrátili dary všetkým, ktorí o to požiadali." Ďalej sa vyznal z ľútosti nad jeho prešľapmi v súvislosti s blízkymi, ktorí to museli trpieť. "Od roku 2011 až po súčasnosť dostávam pozornosť a lásku od toľkých ľudí. Úprimne vám ďakujem a vyjadrujem svoju vďačnosť … Keď sa na to pozriem spätne, od svojej mladosti som sa snažil zo všetkých síl užívať si normálny život, a to každý deň po dobu 10 rokov, ale nakoniec ma to mrzí," ukončil svoj vstup na YouTube. Žiaľ, vzápätí ukončil aj svoj život.

Choi Sung Bong sa v liste na rozlúčku zmienil aj o podvodom získaných peniazoch, svoje konanie oľutoval a prosil o dopustenie:

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Jazmine Media (@jazminemedia_)

Súvisiace články

Pre ženu

Najčítanejšie