Polojasno
18°
Bratislava
Svetozár
16.5.2024
Tak predsa končí! Spevák nezvláda svoj syndróm, oznámil koniec koncertovania!
Zdielať na

Tak predsa končí! Spevák nezvláda svoj syndróm, oznámil koniec koncertovania!

Zdroj: youtube/screenshot BBC

Po rokoch boja s Tourettovým syndrómom to mladý škótsky spevák Lewis Capaldi (26) napokon predsa len načas vzdáva. Začiatkom tohto mesiaca zrušil všetky pracovné záväzky, aby si "oddýchol a zotavil sa" pred jeho víkendovým vystúpením na slávnom festivale v Glastonbury. Po týždňoch sa konečne vrátil na pódium, ale na veľké sklamanie jeho fanúšikov po svojom vystúpení potvrdil, že prosto nemôže nateraz pokračovať.

​Lewisovi Capaldimu lekári diagnostikovali Tourettov syndróm po tom, ako sa sťažoval na nekontrolovateľné zášklby ramena. O svojom probléme hovoril otvorene aj v dokumente na Netflixe s názvom How I'm Feeling Now. Viedla sa diskusia aj o tom, či nie je náhodou hypochonder. Posledné mesiace bol veľmi vyťažený koncertovaním, čo jeho chorobu zhoršilo - záchvaty tikov totiž dostáva práve v situáciách, keď má pretlak emócií, čo je pri koncertovaní bežné. Počas svojej šou v Glastonbury Lewis otvorene povedal, prečo si dal pred týmto hudobným festivalom dlhšiu prestávku. 

Z pódia Capaldi svojim fanúšikom vysvetľoval: "Vzal som si tri týždne voľna, pretože som bol na začiatku roka nonstop vyťažený a chcel som si oddýchnuť kvôli svojej hlave a duševnému zdraviu, ale chcel som sa vrátiť a zahrať v Glastonbury, pretože je to tu také neuveriteľné". Na konci koncertu sa divákom ale priznal: 'Mám pocit, že si v najbližších týždňoch dám ďalšiu malú prestávku, po zvyšok roka ma pravdepodobne veľmi neuvidíte". Jeho vystúpenie bolo veľmi emotívne.

Na festivale Glastonbury pomohli Lewisovi dospievať pieseň fanúšikovia v obrovskom dave: 

Lewis pri spievaní posledných piesní začal strácať hlas, za čo sa všetkým veľmi ospravedlňoval. Keď kašlal a snažil sa spievať, jeho fanúšikovia ho podporili a namiesto neho zaspievali to, čo on už nedokázal. Poslednou skladbou jeho vstupu bola dojímavá pieseň Someone You Love. V tomto dojemnom momente Lewis kráčal po pódiu a spieval krátke úseky skladby, pričom si užíval spev jeho fanúšikov, ktorí spievali na plné hrdlo. Na záver sa im za to poďakoval. "Skutočnosť, že ste ochotní vyjsť von a minúť svoj čas, peniaze a lásku na tieto predstavenia, je mimo môjho chápania a cítim sa byť neuveriteľne šťastný. Dostávam všetku pomoc a podporu, ktorú potrebujem od úžasných ľudí okolo mňa, za ktorých som tak vďačný". 

S fanúšikmi sa Lewis predbežne rozlúčil na svojom instagramovom profile, k odkazu pridal emotikon zlomeného srdca: 

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Lewis Capaldi (@lewiscapaldi)

Na podporu svojich fanúšikov sa môže Capaldi spoľahnúť, no práve tieto chvíle, keď ho zachváti dojatie či iná silná emócia, mu stav zhoršujú. Ostáva veriť, že mu pauza pomôže a onedlho sa tento vzácny človek, majiteľ krásneho hlasu a dokonalého zmyslu pre humor, vráti.

Súvisiace články

Najčítanejšie