Oblačno
18°
Bratislava
Hermína
6.5.2024
Tak to bol rýchly koniec! Gottova kaviareň na predaj, z plánov nie je nič!
Zdielať na

Tak to bol rýchly koniec! Gottova kaviareň na predaj, z plánov nie je nič!

Archívna reportáž

Ani nie po polroku od otvorenia kaviarne Café Karel v centre Prahy ju jej prevádzkovateľ nečakane predáva. Akoby tým vyslal správu, že niečo s týmto biznisom nie je v poriadku, ale to Miroslav Kolodziej, ktorý bol jej majiteľom, nepripúšťa, naopak vyzdvihuje, ako sa jej darí. Jej úspech má byť založený na sláve legendárneho speváka Karla Gotta (†80) a podľa Kolodzieja si už stihla získať veľkú klientelu aj z radov celebrít. On už má ale s majstrom iné plány.

​Po tom, čo sa Miroslav Kolodziej rozhodol venovať svoje sily realizácii veľkého programu k výročiu nedožitých 85. narodenín Karla Gotta, sa zrejme necíti na post prevádzkovateľa Café Karel, spomienkovej kaviarne na Zlatého slávika. Nečakane to oznámil vo svojom oficiálnom prehlásení, ako zverejnil Blesk.cz"Café Karel si od februára vybudovalo veľkú klientelu, medzi ktorú patria nielen priaznivci Karla Gotta, ale aj ďalších osobnosti českej popové scény. Život to tak niekedy chce, a rozhodol som sa skončit na poste prevádzkovateľa," uviedol na začiatku.   

Ďalej už len vyjadril podporu jej smerovaniu do budúcnosti. "Verím, že kaviareň, ktorá je naďalej otvorená a venuje sa naplno svojim klientom, nájde rýchlo nového majiteľa a prevádzkovateľa. Momentálne všetko smerujeme k príprave programu na výročie narodenia pána Gotta," ukončil svoje prehlásenie bez hlbšieho vysvetlenia, prečo to oboje nejde zladiť dokopy. Majiteľ spoločnosti, ktorá kaviareň spravuje, má z toho zaiste hlavu v smútku, ako to vyplýva z jeho odpovede. "Rozhodnutie prevádzkovateľa som vzal s ťažkým srdcom na vedomie. Kaviareň funguje ďalej do doby, než sa jej ujme nový majiteľ. Momentálne prebiehajú jednania so záujemcami. Všetky podrobnosti s nimi rieši pán prevádzkovateľ," priblížil situáciu.

Karel Gott mal kaviarenský život rád, naspieval o nej aj jednu z jeho najznámejších piesní Kávu si osladím: 

Počas slávnostného otvorenia Café Karel začiatkom februára, kam prišiel zahrať aj Felix Slováček a zúčastnili sa aj ďalší umelci, ktorí mali ku Gottovi blízko, mal Miroslav Kolodziej ešte veľké plány, ba dokonca nevylučoval, že s týmto projektom expanduje do zahraničia. Dohadoval sa vraj o tom predbežne aj s majiteľom istého reťazca. Zrejme myslel Nemecko, kde bol "Zlatý hlas z Prahy", ako ho tam prezývali, veľmi populárny. Kaviareň je dekorovaná množstvom jeho fotografií, či spomienkovými predmetmi, ktoré vlastnil. Venovali ich pre kaviareň jeho blízki priatelia, no prekvapivo Dominika Gottová sa od nej dištancovala. Mala pritom lukratívnu ponuku, keď mohla mať peniaze len za to, že by bola akousi "tvárou" kaviarne. Rozhodla sa ale odmietnuť, čo pri jej večnej potrebe financií málokto pochopil. Pochopiteľne, úplne sa od kaviarne dištancovala aj vdova Ivana Gottová, tá ale skutočne nemá takéto "drobné" pri jej miliardovom dedičstva za potreby.

V kaviarni Karel sa pravidelne konajú udalosti so zaujímavými hosťami: 

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Café Karel (@cafe_karel)

Súvisiace články

Pre ženu

Najčítanejšie