Polojasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Šokujúce priznanie Bagárovej! Rumia má tri roky a TOHTO sa stále nevie vzdať!
Zdielať na

Šokujúce priznanie Bagárovej! Rumia má tri roky a TOHTO sa stále nevie vzdať!

Archívna reportáž

Ako po každý rok, aj na tretie narodeniny svojej dcérky Rumii pre ňu pripravila jej slávna mama Monika Bagárová (28) veľkú oslavu a nakúpila aj veľa darčekov. V jej veku už začína čoraz viac vnímať svet a aj preto dostala od starých rodičov a tety Natálie mimoriadny darček - výlet do Disneylandu. Už by mohla nastúpiť aj do škôlky, ale je v tom jeden malý háčik, ktorý tomu zatiaľ bráni. Je ešte stále dojčená, ako priznala jej mama.

​Pre Moniku Bagárovú je materstvo a jej prvé dieťa veľkou témou. Zdieľa o tom takmer všetko už od narodenia dcérky Ruminky spolu s jej radami a skúsenosťami so svojimi sledovateľmi na Instagrame. No aktuálne mnohých poriadne zaskočila, keď prezradila v podcaste Mámy sobě, že ešte stále dojčí. Malá Rumia si zvykla, že pri uspávaní jej mama jednoducho ponúkne túto najúčinnejšiu formu upokojenia a obe sa toho nechcú vzdať, aj keď obvykle mnohé matky dojčia len nevyhnutne dlhú dobu, zväčša maximálne do prvých zúbkov dieťatka. "Rodina už so mnou o tom nehovorí, pretože vie, že je to zbytočné. Je to taká vec, s ktorou bojujem ako mama. Ja vlastne to dojčenie mám rada, je to také emočné spojenie s dieťaťom a neviem to úplne rozseknúť, aby sme prestali," zverila sa Monika.   

Ale ako zároveň priznala, nie je to vždy iba počas jej uspávania. "Bolo obdobie, keď sme boli štrnásť dní doma, boli sme nachladnuté a Ruminka chcela nadojčiť trebárs osemkrát za deň. Ja som bola úplne hotová, pretože to bolo každú chvíľku. Tak som sa na internete dočítala jeden tip, vyskúšala som ho a ono to zafungovalo. Lenže ako som bola vyčerpaná a unavená, tak som to večer nevydržala a dala jej napiť," priznala Monika nepríjemnú skúsenosť, akú pozná väčšina mám. Dojčenie ale prináša ešte jedno obmedzenie - bez dcérky sa nemôže nadlho vzdialiť z domu. Berie ju preto všade, kde sa to len trochu dá, spolu s ňou ide často aj niekto z rodiny, zvyčajne jej mama.

Monika z lásky venovala svojej rozkošnej dcérke Ruminke pieseň s názvom Vysněná: 

Dokonca vraj mala Rumiu so sebou aj na prvom rande s novým priateľom Leonardom Lekajom. Ten si už zvykol na to, že počas ich stretnutí majú Rumiu pri sebe. Dokonca aj ich prvá veľká spoločná dovolenka vo februári do Abu Dhabi a potom ďalej na Zanzibar, bola stavaná jej na mieru. Hotelové rezorty museli byť "baby friendly" a Leo sa jej tiež plne venoval pri hrách v bazéne. Nechýbal ani na jej tretích narodeninových oslavách. Ktovie, aký má názor na pretrvávajúce dojčenie, no pre Moniku by mohlo byť dobrým signálom, ak kladný. 

Pre Ruminku k narodeninám pripravila mama rozprávkovú oslavu: 

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Monika Bagárová (@bagarovamonika)

Dieťatko a jeho potreby by skutočne mali byť na prvom mieste a dojčenie až do samoodstavenia odporúčajú mnohí experti. Dieťa dostáva po celú dobu v materskom mlieku jedinečnú zmes - bielkoviny, cukry, tuky, vitamíny, minerály, železo, horčík, imunitné látky a faktory, ktoré dieťa potrebuje, a taktiež viac ako tisíc rozličných a nenahraditeľných látok. Monika teda robí pre dcérku to najlepšie, čo môže a kým to ide, treba jej tlieskať a nie haniť, čoho sa, žiaľ, v našich končinách mnohé ženy azda v nevedomosti dopúšťajú.

Súvisiace články

Najčítanejšie