Polojasno
14°
Bratislava
Jela
19.4.2024
Veľká novina Gottovej! Žiari šťastím, plní sa sen, v ktorý už ani neverila!
Zdielať na

Veľká novina Gottovej! Žiari šťastím, plní sa sen, v ktorý už ani neverila!

Archívna reportáž

Ako sa potvrdzuje, najstaršia dcéra Karla Gotta (†80), tak trochu problematická Dominika Gottová (49), je bez jeho pomoci celkom stratená. U vdovy Ivany Gottovej si to už dávno pokašľala, a tak nemá ani korunu z otcovho miliardového dedičstva. Nikdy poriadne nepracovala a už sa jej ani veľmi nechce. Má vyštudovanú hotelovú školu a ovláda aj viacero jazykov, čo však doteraz nezúročila. Donedávna snívala o práci v bezpečnostnej službe v obchodnom dome, to ju už ale prešlo a sedí doma, už aj bez sociálnej podpory. Dúfala, že ju zamestná jej manžel v jeho novej agentúre, čomu nikto veľmi neveril, ale zdá sa, že sa jej to splní.

​Už onedlho oslávi Dominika Gottová päťdesiatku. Do Prahy sa na oslavu ale nechystá, vyzerá, že bude mať veľa práce ako zamestnankyňa manželovej firmy, ktorú si nedávno založil vo Fínsku. Má tam vykonávať funkciu manažérky a snáď sa jej to aj podarí. Údajne by mal jej manžel Timo Tolkki (57) dostať od štátu na firmu dotáciu. "Tá firma je vlastne Timovým manažmentom, ktorý rieši veci ohľadne jeho koncertovania a nahrávok – a tiež produkciu a mixáže," vysvetľovala pre Ahaonline.cz spokojná Dominika. Kedysi nejaké skúsenosti s manažovaním v šoubiznise mala údajne aj ona, tak si snáď poradí aj teraz.

Manžel jej zrejme verí. Kedysi sa preslávil z powermetalovou skupinou Stratovarius a koncertovali s úspechom aj v zahraničí. Po jeho problémoch s maniodepresiou a drogami však upadol takmer do zabudnutia. Nevedno, ako sa mu bude odteraz dariť s novou firmou, či bude záujem o jeho koncerty aj nahrávky. Posledné roky žil zväčša v Mexiku, kde si na seba horko-ťažko niečo zarobil, pričom musel občas niečo poslať aj Dominike. "Viete, Timo si ako umelec bez zastúpenia musel všetko hradiť sám. Letenky na vystúpenia, ubytovania. Takto, keď je angažovaný pod firmou, dosiahne na štátne príspevky pre umelcov," vidí to Gottova najstaršia dcéra optimisticky.

 Vypočujte si pieseň Eagleheart od kapely Stratovarius v klipe z roku 2003:

"Nebude to musieť ťahať sám, čo sa doteraz dialo. Sme radi, že sme sa k tomuto kroku odhodlali," konštatovala Dominika na záver. Nevedno však, aký príspevok dostane firma od štátu, ani či to bude pravidelne. Sociálnu podporu jej prestali vyplácať už v januári a zrejme ani Timo už nič nedostáva od štátu. Obaja však majú v prenájme pekný sociálny byt. Ani ten však nie je zadarmo a ktovie, ako stíhajú s mesačnými platbami.  Snáď sa na nich usmeje šťastie a Timo Tolkki začne úspešnú etapu v kariére hudobníka a speváka aj s primeraným zárobkom. Tým pomôže aj manželke, ktorá si zjavne už sama nevie rady.    

Timo sa spolu s kolegami rozhodli oprášiť zašlú slávu kapely Stratovarius, azda sa mu manažérske zručnosti Dominiky zídu:

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Timo Tolkki Official (@t.tolkki)

Súvisiace články

Najčítanejšie