Zatiahnuté
10°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Smutné odhalenie! Bartošová nie je ani 9 rokov po smrti pochovaná, TOTO je dôvod!
Zdielať na

Smutné odhalenie! Bartošová nie je ani 9 rokov po smrti pochovaná, TOTO je dôvod!

Archívna reportáž

Aj keď už ubehlo deväť rokov od osudného dňa, keď sa rozhodla speváčka Iveta Bartošová (†48) ukončiť svoj život skokom pod vlak, ľudia na ňu nezabúdajú. Miniseriál o jej živote zaznamenal aktuálne veľký úspech a opätovne zvýšil záujem o nebohú speváčku. Hoci jej hrob stojí, Ivetine ostatky v ňom stále nie sú.

​Posledné roky života bola z kedysi mimoriadne obľúbenej speváčky Ivety Bartošovej už iba troska. Psychicky celkom zrútená sa napokon rozhodla dobrovoľne odísť z tohto sveta skokom pod vlak. Stalo sa tak presne v deň narodením jej druhého manžela Josefa Rychtářa (65). Ich vzťah aj manželstvo vyvolávali mnohé otázky, isté je, že dominantnou osobou v tejto dvojici bol Rychtář a s Ivetou mali časté konflikty. Či tak bolo aj v osudný deň, nevedno. Podnikateľ s vlastnou bezpečnostnou agentúrou má výbušnú povahu a veľmi majetnícky vzťah mal aj k speváčke. O tom svedčí aj to, že jej urnu s popolom má ešte stále doma.   

Pre svoju zosnulú manželku dal Rychtář urobiť okázalý pomník na cintoríne v Říčanoch, ale dodnes jej nedoprial večný pokoj. Urnu má doma a dal do nej údajne zataviť zlato a drahé šperky, ktoré mala speváčka na sebe v osudný deň, keď sa rozhodla skočiť pod vlak. Rychtář si myslí, že by ju po jej uložení do hrobu ukradli vandali. Mnohým jej blízkym, ako aj obdivovateľom zo strany verejnosti, ale nedáva zmysel, aby sa k prázdnemu hrobu chodili pokloniť jej pamiatke. Ani Ivetina sestra Ivana (57) nemá o to miesto záujem. "Nebola som tam ani raz. Nevidím dôvod, veď tam Iveta ani nie je. Toto je veľmi smutné a trápi nás to všetkých, ale lepšie je to ani nekomentovať," uviedla znechutene.

Mnohí vidia za Ivetiným úpadkom a samovraždou jej manipulatívneho manžela Josefa Rychářa, ten sa naopak pasoval do úlohy ochrancu:

​Podobne rozmýšľa aj bývalá opatrovateľka Ivetinho syna Artura, Golda Dvořáková (69). "Nechodím na hroby, kde nie je nikto pochovaný. Nevidím v tom žiadny zmysel. Ja si v ten tragický deň zapálim sviečku radšej doma," povedala a zároveň dodala, že urnu by mal mať jej syn, a nie Rychtář. Vdovec ale tvrdí, že Artur neprejavil o urnu, ani o to, aby bola uložená na hrob, žiaden záujem. Komunikácia medzi vdovcom a Ivetinou rodinou je nulová. Ivetina mama Svatava Bartošová chcela, aby sa jej pohreb uskutočnil vo Frenštáte, ale Rychtář si ho presadil v pražských Strašniciach, kde ale jej rodina na protest neprišla. Pani Svatava tvrdí, že jej dcéra krátko pred skonom povedala, že podá žiadosť o rozvod. Rychtář to však nepripúšťa, mal Ivetu pod kontrolou a, žiaľ, nikto sa už pravdu o zjavne nezdravom vzťahu nedozvie.

Iveta Bartošová nemala šťastie v láske, jej posledné manželstvo vyústilo v tragédiu: 

Súvisiace články

Najčítanejšie