Jasno
Bratislava
Jozef
19.3.2024
Koniec samoty deväť mesiacov po skone Zagorovej! Margita sa pochválil radostnou správou!
Zdielať na

Koniec samoty deväť mesiacov po skone Zagorovej! Margita sa pochválil radostnou správou!

Archívna reportáž

Skon milovanej Hanky Štefana skutočne zlomil

Po náročnom vlaňajšom roku, keď operného speváka Štefana Margitu (66) navždy opustila jeho milovaná manželka Hanka Zagorová (†75), prichádza opäť k radostiam života. Napĺňa ho najmä jeho práca, po jeho minuloročnom angažmáne vo washingtonskej opere nasledovali aj ďalšie vystúpenia doma i v zahraničí a práve v tomto mesiaci končí svoje dvojmesačné pôsobenie v Ríme v Opere Roma. V lete chce po dvoch rokoch navštíviť Malagu, kde má letný apartmán, ktorý si kúpili s Hankou a trávili tam radi voľné chvíle. Štefan nemá rád samotu a možno mu už čoskoro pribudne blízka spoločnosť.

​Ani ten najväčší smútok zo straty milovanej osoby by nemal nadlho zastaviť človeku radosť zo života. Uvedomuje si to iste aj Štefan Margita, ktorého zasiahol skon jeho ťažko chorej manželky Hanky Zagorovej možno viac, ako bolo zdravé. V ich byte zostal sám a skoro v každom predmete videl Hanku. Dlho mal doma aj urnu s jej popolom, kým ju konečne uložil do rodinného hrobu."Ja k nej idem ráno, rozprávame sa a dám jej pusinku," priznal sa vdovec, ktorý sa nejaký čas nebol schopný nadobro rozlúčiť s Hankou v byte. Možno aj preto nedávno prišiel jeden z jeho bratov s prekvapujúcou myšlienkou.

V relácii ShowTime Margita prezradil, ako mu chce rodina pomôcť, aby sa necítil v Prahe osamelo. "Zavolal mi brat a povedal mi: Čo keby sme v Košiciach všetko predali a presťahovali sa za tebou do Prahy?" citoval brata s potešením. Jeho dve netere, Viktória a Barbora, dcéry bratra Petra, ktorý sa venuje dizajnu, ho boli nedávno navštíviť v Ríme. Vybrali sa spolu na nákupy do luxusných obchodov známych značiek a fotografie potom zdieľal Štefan hrdo aj na sociálnej sieti s odkazom: "Ďakujem za krásny deň. Mám vás rád." Zastavili sa aj pri slávnej Fontáne Di Trevi a bolo vidieť, že ho ich spoločnosť teší. "Voľné popoludnie a krásnych 25 stupňov," komentoval pohodu na ich vychádzke. 

Štefan a Hana tvorili idylický pár dlhé roky:

Okrem Petra má Margita aj brata Jána, ktorý pracuje v marketingu, a tak nevedno, ktorý z bratov sa chystá za ním odsťahovať z rodných Košíc do Prahy. Ale v Prahe robia Štefanovi spoločnosť rady aj Dagmar Havlová či Lucie Borhyová. Margita má blízko aj ku svojmu kolegovi Michalovi Kindlovi (34), ktorého si symbolicky "adoptoval" ešte za života Hanky. Jeho dcérku Adelinu (2), ktorú má s manželkou Barborou, považovali za vnučku. Barborina mama z toho ale urobila vlani pred Vianocami škandál, že Margita Adelinu pripravuje o časť rodiny, čím myslela seba. S dcérou nemajú dlhodobo dobrý vzťah, ani sa veľmi nenavštevujú. Štefana sa jej obvinenie dotklo, no neznížil sa invektívom. Niet pochýb, že prítomnosť najbližšej rodiny by pre neho mohla byť zárukou dobrej spoločnosti natrvalo.

 Štefan Margita si užíva krásy večného mesta v spoločnosti priateľov a rodiny: 

Súvisiace články

Najčítanejšie