Jasno
23°
Bratislava
Jarmila
28.4.2024
Šokujúce svedectvo Eltona Johna o Michaelovi Jacksonovi! TOTO sa nepočúva dobre!
Zdielať na

Šokujúce svedectvo Eltona Johna o Michaelovi Jacksonovi! TOTO sa nepočúva dobre!

Archívna reportáž

Vo svojej knihe spomienok Ja, Elton John, tento fenomenálny spevák okrem mnohých iných zážitkov a stretnutí, opísal aj tie s popovou legendou Michaelom Jacksonom (†50). Keďže ho poznal už od jeho puberty, keď účinkoval spolu s bratmi v slávnej skupine Jackson 5, vedel zaznamenať zmeny, ktoré sa u neho udiali v priebehu rokov. Keď Michael odštartoval neskôr vlastnú hudobnú kariéru, vyletel rýchlo na vrchol a jeho psychika zrejme taký nápor slávy nedokázala zvládať.

​Príliš ambiciózny otec Michaela Jacksona bol voči nemu aj jeho súrodencom neúprosný, keď sa rozhodol, že s nimi založí skupinu Jackson 5, s ktorou sa preslávia. Jeho sen sa splnil, ale najmä citlivý Michael, ktorý bol z nich najmladší, vraj veľmi trpel, že nemá normálne detstvo, nemôže sa hrať s rovesníkmi, ale musí tvrdo pracovať. To sa zaiste podpísalo silne na jeho psychike a zrejme bolo dôvodom aj toho, že mal rád okolo seba spoločnosť detí. "Z nejakého dôvodu neznášal spoločnosť dospelých," píše vo svojej knihe Elton John. Dal si postaviť rozsiahle sídlo Neverland, v ktorom boli všetky možné atrakcie pre deti, ale časom sa začalo nahlas rozprávať, že tam deti aj zneužíval, za čo mal byť postavený v USA pred súd. 

Nečudo, že to riadne zasiahlo jeho psychiku. Žaloby ho stáli obrovské peniaze, aj keď boli potom stiahnuté, jeho meno sa mu ale už nikdy nepodarilo očistiť. Deti si zadovážil vlastné, hoci nie štandardným spôsobom. Zdravie mal dosť podlomené, čo okrem psychiky mohli spôsobiť aj lieky, ktoré mal aj podľa Eltona užívať nadmerne. "Bohvie, čo sa mu vtedy odohrávalo v hlave, a bohvie, akými liekmi sa ládoval, ale kedykoľvek som ho v jeho posledných rokoch videl, hovoril som si, že tomu chudákovi celkom preskočilo. A to nemyslím s nadsázkou. Bol naozaj psychicky chorý, bolo veľmi znepokojujúce ho sledovať," spomína Elton na skutočne znepokojivé stretnutia s kráľom popu.

Michaelove psychické zdravie bolo už od detstva poznačené obrovskou slávou a v istom momente sa už nesprával celkom normálne, ako napríklad aj v tejto situácii:

Elton John iste vie, o čom píše v jeho knihe spomienok v súvislosti s už zosnulou popovou megahviezdou.  "Michaela poznám od jeho 13 alebo 14 rokov. Bol to ten najroztomilejší chlapec, akého by ste si mohli predstaviť. Ale v priebehu rokov sa v istom momente  niečo zmenilo a on sa začal vzďaľovať od reality, ako kedysi Elvis Presley," opísal Jacksonove premeny. Ale ako je známe, Michael nie je ani zďaleka jediný s psychickými poruchami vo svetovom šoubiznise. Britský spevák, ktorý v marci zavŕšil už 76 rokov, je skôr, našťastie, výnimkou, hoci aj on si v živote zažil aj veľmi krušné chvíle. Svojho času mu kráľovná Alžbeta II. za zásluhy v hudbe udelila titul sir. O to viac fanúšikov zaskočil, keď údajne odmietol účinkovať 6. mája na slávnostnom koncerte v rámci korunovácie kráľa Karola III. v Londýne. Azda to súvisí s tým, že koncertnú kariéru už nadobro ukončil.   

Elton John je aj v paláci varený pečený, na korunovácii však nezaspieva: 

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Elton John (@eltonjohn)

Súvisiace články

Najčítanejšie