Jasno
23°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
Nie je čas strácať čas! Po boji s rakovinou a strate pŕs hlási slovenská speváčka ZÁSNUBY!
Zdielať na

Nie je čas strácať čas! Po boji s rakovinou a strate pŕs hlási slovenská speváčka ZÁSNUBY!

Zdroj: instagram/PJ

Za svoj mladý život toho okúsila speváčka Patricia Janečková (24) možno až priveľa. Už ako 12-ročná vyhrala v roku 2010 talentovú súťaž a vzápätí si trúfla aj na turné s Karlom Gottom, ktorý bol akýmsi jej tútorom a pokrstil jej aj prvý album. Neskôr sa stala členkou Divadla Jiřího Myrona v Ostrave, kde získala krásnu rolu Márie v slávnom muzikále West Side Story. Vlani vo februári však náhle všetky aktivity prerušila a naplno sa vrhla do boja s rakovinou prsníka. Veľkou oporou jej bol pri tom jej priateľ Vlastimil Burda (32), ktorý v ťažkých chvíľach od svojej priateľky neušiel, ako sa to, žiaľ, často deje.

​Pre mladú, talentovanú a ambicióznu ženu, akou je Patricia Janečková, nemohlo byť snáď nič šokujúcejšie, ako keď sa vlani koncom januára vybrala bez nejakých obáv pre výsledky z vyšetrenia prsníkov a dozvedela sa, že má zhubný nádor. Svet sa jej potom nadlho zúžil na liečbu spojenú s operáciou, ožarovaním, šestnástimi cyklami chemoterapie, ba podstúpila aj mastektómiu prsníkov. Keď mala sem-tam lepšie chvíľky, trúfla si časom aj na vystúpenie v divadle a tiež sa vybrala prevetrať hlavu na dovolenku do Talianska, kde bola s blond parochňou na nepoznanie.

Hoci sa Patricia so svojimi pocitmi z priebehu liečenia zverovala občas aj na sociálnej sieti, nespomínala, akú skvelú oporu mala v jej priateľovi a kolegovi z divadla, hercovi Vlastimilovi Burdovi. Súkromie zjavne prísne oddeľovala od zdieľania procesu liečenia choroby. Po roku od začiatku liečenia mohla s radosťou konštatovať, že sú jej výsledky v poriadku a konečne sa rozhodla pootvoriť dvere aj do svojho súkromia. "Ďakujem svojmu skvelému partnerovi, bez ktorého by som to asi nezvládla. Nemal to so mnou ľahké, ale nevzdal sa, bol mi obrovskou oporou a za to ho obdivujem a milujem," vyjadrila vďaku svojmu Vlastovi. 

Patríciu okrem milujúceho partnera držala nad vodou počas choroby aj hudba, vypočujte si jej pieseň s názvom Osvobozená: 

Najnovšie prekvapila nečakanou správou, že idú vzťah posunúť ďalej. "Nie je čas, strácať čas. Bude svadba!" stálo čierne na bielom na jej Instagrame. A to je naozaj dôvod na radosť po tak náročných mesiacoch počas posledného ruku. Na priloženej fotografii vidieť na jej ruke nežne položenej na dlani partnera, zásnubný prstienok s briliantom. Možno práve choroba utužila ich rozvíjajúci sa vzťah, ktorý začal pred dvomi rokmi natoľko, že im je už jasné, ako pevne k sebe patria. V hashtagoch k radostnej správe nechýbalo ani "povedala som áno", aby bolo úplne jasné, ako romantická chvíľa dopadla. Najneskôr na budúci rok na jar by mala teda nastať tá veľká chvíľa, a Patrícii už nepochybne všetci želajú len a len šťastie.

 Radostnou novinkou zo súkromia sa Patrícia pochválila na Instagrame:

Súvisiace články

Pre ženu

Najčítanejšie