Jasno
18°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Krátka, no smrtiaca choroba vzala svetu len 46-ročného muzikanta!
Zdielať na

Krátka, no smrtiaca choroba vzala svetu len 46-ročného muzikanta!

Zdroj: pexels.com

Po nedávnom skone gitaristu slávnej skupiny Abba, odišiel do hudobného neba aj ďalší skvelý gitarista zo známej írskej skupiny The Script, Mark Sheehan. Vo veku iba 46 rokov zomrel v nemocnici po krátkej chorobe, o čom informovali členovia skupiny. Hneď na to mu začali vyjadrovať pocty mnohí hudobníci z celého sveta. Do povedomia sa dostal spolu so skupinou The Script, ktorej bol spoluzakladateľom, v roku 2008 a vďaka svojmu pop-rockovému zvuku sa zakrátko stala jednou z najuznávanejších írskych kapiel. Sheehan zanechal po sebe manželku a tri deti.

Smutnú správu zverejnila skupina The Script vo svojom vyhlásení na sociálnej sieti o strate jej významného člena a spoluzakladateľa Marka Sheehana. "Veľmi milovaný manžel, otec, brat, spoluhráč a priateľ Mark Sheehan zomrel dnes v nemocnici po krátkej chorobe. Rodina a skupina žiadajú fanúšikov, aby v tomto tragickom čase rešpektovali ich súkromie," stálo v ozname. Mark Sheehan vyrastal v Dubline, kde spolu s najlepším kamarátom Dannym O'Donoghueom snívali o hudobnej kariére. Načas odišli naberať skúsenosti do Los Angeles a po návrate založili v roku 2001 skupinu The Script, do ktorej pribrali ešte bubeníka Glena Powera.

V auguste 2008 vydali svoj debutový album, na ktorom sa objavili hity "We Cry", "The Man Who Can't Be Moved" a "Breakeven", s ktorým sa dostali na vrchol britských a írskych hitparád, ako aj v ďalších krajinách. Úspech dosiahol The Script aj nasledujúcimi šiestimi albumami. Vydavateľstvo Sony Music vzdalo Sheehanovi hold vo svojom tweete: "Sme hlboko zarmútení tragickou stratou Marka Sheehana - nesmierne talentovaného skladateľa, gitaristu a zakladajúceho člena The Script, jednej z najlepších írskych kapiel. V tejto chvíli sme myšlienkami s jeho rodinou, kolegami z kapely a fanúšikmi."

Pripomeňte si veľký hit kapely The Script s názvom The Man Who Can't be Moved: 

Ďalší hold prišiel od skupiny Take That: "Sme hlboko zarmútení správou o odchode nášho priateľa Marka Sheehana. V tejto chvíli posielame všetku našu lásku a modlitby jeho a @thescript rodine. Myslíme na vás všetkých G, H & M." Zosnulého gitaristu ocenil dokonca aj írsky prezident Michael D. Higgins za "originalitu a dokonalosť kapely". "Mark a skupina The Script zohrali prostredníctvom svojej hudby vynikajúcu úlohu pri pokračovaní a propagácii tejto hrdej tradície írskeho hudobného úspechu na celom svete," vyzdvihol Sheehanov význam Higgins, ktorý zároveň vyjadril sústrasť hudobníkovej rodine. Jeho manželka Rina je Američanka a spolu s ňou a ich tromi deťmi žil Sheehan prevažne v USA. Bližšie informácie o chorobe nie sú známe.

Smrť talentovaného mladého muža zarmútila kolegov z kapely aj fanúšikov: 

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa The Script (@thescriptofficial)

Súvisiace články

Najčítanejšie