Zatiahnuté
15°
Bratislava
Monika
7.5.2024
Smútok u Gottovcov! Zomrela posledná Karlova príbuzná!
Zdielať na

Smútok u Gottovcov! Zomrela posledná Karlova príbuzná!

Archívna reportáž

Ku koncu života spomínal spevák Karel Gott (†80) v dokumente aj na svoje detstvo u starých rodičov v Újezde u Svatého Kríža v Plzenskom kraji. Ako malý chlapec k nim chodieval na prázdniny a v záhrade pri ich dome sa hrával aj so sesternicou Hanou. Krátko pred jeho skonom, začiatkom septembra 2019, keď už bol veľmi slabý a vyčerpaný, sa práve v tejto záhrade nakrúcali posledné zábery dokumentárneho filmu Karel s režisérkou Olgou Malířovou Špátovou. V dome jeho starých rodičov bývala vtedy ešte stále sesternica Hana Zímová, ktorá ale práve opustila tento svet vo veku 78 rokov, ako posledná žijúca príbuzná majstra.

​Vlani sa spomínalo aj v médiách, že Hana Zímová, sesternica zosnulého Karla Gotta, si chodieva uctiť pamiatku jeho rodičov aj ich starých rodičov do miestneho cintorína v Újezde u Svatého Kríža. Pochovaný tam je aj jej zosnulý partner Oldo Havránek (†78) ktorý bol šoférom Karla Gotta. V roku 2017 podľahol rakovine. Spomínala, že ju mrzí, že na náhrobku rodičov Gotta z čiernej žuly zmyl dážď nápisy zlatej farby. "Tú dosku chcem nechať opraviť. Ivana sem nechodí, tak to urobím sama. Kvôli rodičom Káju a Oldíkovi, aby to tu mali pekné," posťažovala sa na manželku majstra.

Pokiaľ žil Karel Gott, občas sa v Újezdě u Svatého Kríža spolu s ním zastavila aj Ivana, ale zjavne už po jeho skone o to nemala záujem. Zdá sa, že si k nej ani ďalším členom manželovej rodiny vzťah nenašla. Hovorilo sa, že Hana mala po Gottovi niečo dediť, ale zrejme z toho napokon zišlo. Po skone svojho partnera Olda začala chradnúť. Mala problémy so srdcom, chôdzou aj pľúcami, ktoré jej údajne pracovali iba na šesť percent. "Musela nosiť dýchací prístroj, na ktorý bola napojená," prezradil pre Blesk.cz jej aj Karlov kamarát z detstva z Újezdu, Václav Krhounek (76).    

Smrť Karla Gotta zarmútila nielen jehp príbuzných ale aj množstvo fanúšikov v rôznych krajinách sveta:

​K Hane chodievala denne jeho manželka, aby sa postarala o jej bežné potreby, ktoré si už nedokázala zabezpečiť sama. "Našla ju ležať na zemi," prezradil Krhounek s tým, že zavolala hneď sanitku, ktorou Hanu odviezli do nemocnice v Rokycanoch, kde zakrátko dodýchala. "Ale doktori povedali žene, že na chvíľu jej síce zachránila život, ale prešla pol hodina a zomrela," dodal. Ktovie, kto sa bude teraz starať o hroby jej a Karlových predkov, ako aj o jej. Má spočinúť vedľa svojho životného druha Olda Havránka a v blízkosti ostatných zosnulých Gottovcov. Vraj tam chcel mať svoj hrob aj Karel Gott, no Ivana napokon rozhodla inak. Azda aspoň niekoho poverí, aby z piety k jeho rodine občas prišiel hroby obriadiť.

Tri roky po smrti Karla Gotta odišla aj jeho posledná žijúca príbuzná: 

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Karel Gott Agency (@karelgottagency)

Súvisiace články

Pre ženu

Najčítanejšie