Polojasno
10°
Bratislava
Kvetoslava
24.10.2024
Kuchařová ukázala odvahu! Nahlas skritizovala to, čo sa ticho toleruje!
Zdielať na

Kuchařová ukázala odvahu! Nahlas skritizovala to, čo sa ticho toleruje!

Archívna reportáž

V súkromí to Kuchařová až také dokonalé nemá

Ešte začiatkom marca bola bývalá Miss World a exmanželka Ondřeja Brzobohatého (40), Taťána Kuchařová (35), na návšteve New Yorku, v ktorom jeden čas aj žila. Tentokrát si ho však veľmi neužila, cieľom cesty bolo najväčšie celosvetové podujatie v rámci OSN Commission on the Status of Women za rovnosť pohlaví. V OSN nie je Taťána neznámou osobou, vystupuje tam pravidelne už od roku 2015. Zameriava sa najmä na problematiku seniorov, špeciálne žien.

O dojmy z najväčšieho svetového stretnutia žien za ich rovnosť, ktoré sa uskutočnilo na pôde OSN, sa Táňa Kuchařová podelila so sledovateľmi na Instagrame. "Ako sa hovorí, New York nikdy nespí, tak presne v tomto duchu bola moja návšteva. Od rána do večera mítingy v OSN, mala som jeden prejav a tiež som jeden event odmoderovala s naším ministrom. Priala by som všetkým ženám-seniorkám, aby mohli žiť dôstojný život a aby netrpeli dopadmi nerovného odmeňovania," vysvetlila na začiatku a ďalej pokračovala, aby priblížila, o čom všetkom bolo stretnutie okolo osem tisíc ľudí z celého sveta aj so zhruba stovkou ministrov.  

"Bola to udalosť a som rada, že som pritom za nadáciu Krása života mohla byť. Bola to pre mňa česť mať tam príspevky k dopadom genderovej nerovnosti na ženy v dôchodku. Vidíme tu neférovosť a snažíme sa lobovať za to, aby sa veci okolo genderovej nerovnosti, čo ovje veľmi neobľúbená téma v Českej republike, zmenili a boli rovnaké mzdy aj odmeňovanie.Všetko stojí na tom, ako sa budeme vzájomne podporovať. Mrzí ma keď vidím, že sa ženy strieľajú vo vlastných radoch. To je zle. Mali by sme častejšie ukazovať pozitívne príklady. Máme tak bohatú nielen históriu a snažíme sa to pripomínať," apelovala na ženy aj cez portál Super.cz a dá sa povedať, že všetko, čo v tomto prípade platí v Česku, je, žiaľ, azda ešte o niečo výraznejšie na Slovensku.

Nie je to prvýkrát, čo krásna Taťána rečnila na pôde OSN:

"Záleží to na každej žene. Myslím si, že sme počuť, nenecháme sa umlčať. Ženy sú všeobecne odvážne, tam kde muži zložia zbrane, tam ženy zväčša začínajú. Myslím si, že keď sa ženský potenciál podporí, tak sú naše limity až nebesia. Priala by som si vidieť viac žien v politike, na vedúcich pozíciách a všeobecne vo verejnom priestore, kde sa im bude dávať slovo. A že je možné skĺbiť rodinný život, biznis a kariéru, ale tiež to, že budeme ženami bez ostrých lakťov. Verím tomu, že budúcnosť a svet patrí ženám," konštatovala bývala kráľovná krásy so sociálnym cítením. Kiežby boli jej slová vypočuté.

Taťána bola v New Yorku hájiť práva žien: 

Krásna Táňa, ktorá má po otcovi aj slovenské korene, nechce, aby vyzerala len ako bezduchá fiflena. "Moja práca je nielen o tom, že niekam prídem a nechám sa namaľovať, nafotiť a niekam odchádzam. Som manažérka, podnikateľka, pätnásť rokov robím verejnoprospešné práce a som hlasom pre slabších. Som na to hrdá, robím to od srdca a som šťastná, že to môžem robiť. Napĺňa ma to, je to moje miesto a nikto ma nezastaví," zdôraznila svoj postoj k pre ňu srdcovej téme týkajúcej sa seniorov. So svojou starou mamou prežila detstvo aj mladosť a tieto spomienky zostali navždy v jej srdci. Je veľmi chvályhodné, ako sa v tejto téme angažuje, azda to prinesie aj reálnu zmenu.   

Súvisiace články

Najčítanejšie