Zatiahnuté
21°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Dcérke Elona Muska zmenili meno! Jej mama si nedá pokoj, TAKTO sa bábo odteraz volá!
Zdielať na

Dcérke Elona Muska zmenili meno! Jej mama si nedá pokoj, TAKTO sa bábo odteraz volá!

Archívne video

Svojrázna dvojica Elon Musk (51) a jeho expartnerka Claire Boucher (35), umeleckým menom Grimes, majú spolu takmer trojročného syna s extravagantným menom X Æ A-Xii. Prekvapením bolo, keď sa im po ich rozchode v septembri roku 2021 narodila aj dcéra, ktorú porodila z ich genetického materiálu náhradná matka. Ako ináč, aj pre ňu vybrali nezvyklé meno Exa Dark Sideræl. Grimes sa ho teraz rozhodla skrátiť.

​Aj keď meno syna Elona Muska a Grimes znie naozaj krkolomne, v skutočnosti ho volajú vraj jednoducho X. Zrejme aj v prípade mena ich dcérky Exa Dark Sideræl postupujú rovnako a chcú ho zjednodušiť na jedno písmeno. Pôvodne údajne Grimes požadovala jej meno zmeniť aj úradne na znak "?", ale to odmietli uznať. Dievčatko, ktoré má pätnásť mesiacov, by chcela najnovšie dať premenovať na "Y", čo sa v angličtine vyslovuje rovnako ako slovo "why" teda "prečo". Je ale len málo pravdepodobné, že jej to oficiálne prejde

Na Twitteri Grimes zdieľala fotografiu dcérky s divokou žltozelenou farbou vlasov v červených dupačkách a pridala k nej aj svoje selfie s rovnakou farbou vlasov a červenou farbou oblečenia. Aj keď zvyčajne s Muskom nezdieľajú zábery na ich dcérku, aby chránili jej súkromie, túto fotku zverejnila, pretože na nej vyzerá "na nepoznanie". Ako Musk priznal už dávnejšie, mená ich detí vymýšľa Grimes. Meno syna svojho času vysvetľovala na Twitteri tak, že prvé písmeno mena znamená "neznámu premennú", zatiaľ čo AE je "elfský pravopis Ai (láska &/alebo umelá inteligencia)" a dodala, že "A-12 = predchodca SR-17 (naše obľúbené lietadlo). Žiadne zbrane, žiadna obrana, len rýchlosť. Skvelé v boji, ale nenásilné. A = archanjel, moja obľúbená pieseň." 

Grimes je vskutku neobyčajný zjav, a to aj v jej hudbnej tvorbe. Vypočujte si pieseň Shinigami Eyes: 

Meno dcérky Exa Dark Sideræl, prezývanú Y zas extravagantná mama vysvetlila takto: "Exa odkazuje na superpočítačový termín exaFLOPS, zatiaľ čo Dark predstavuje všetko "temné a neznáme". "Ľudia sa toho boja, ale v skutočnosti je to len neprítomnosť fotónov. Temná hmota je krásnou záhadou nášho vesmíru," rozplývala sa dvojnásobná mama pre People. Jej tretie meno Sideræl, má podľa speváčky "elfský" pôvod a odkazuje na postavu Galadriel z knižnej a filmovej série Pána prsteňov a význam je "skutočný čas vesmíru, hviezdny čas, hlboký vesmírny čas, nie náš relatívny pozemský čas". Z takto pestro vystavaného mena prejsť na jediné písmenko je skutočne radikálna zmena. Možno ale chcela Grimes upozorniť skôr na seba, ako to pri jej značne nedospelých výstrelkoch býva.

Grimes urobila výnimku a zverejnila fotku jej malej dcérky Exa, ktorú jej a Elonovi vynosila náhradná matka:

Súvisiace články

Najčítanejšie