Jasno
Bratislava
Jozef
19.3.2024
Tento návrat už nikto nečakal! Český spevák padol na drogové dno, začína opäť koncertovať!
Zdielať na

Tento návrat už nikto nečakal! Český spevák padol na drogové dno, začína opäť koncertovať!

Zdroj: Instagram(MP)

Radostnú správu o svojom návrate na pódiá zdieľal český spevák Michal Penk (54), ktorý je známy svojou temnou minulosťou v spojení s užívaním drog. O svoj návrat sa usiloval už viackrát, ale až teraz sa mu to aj podarilo. Pomohla mu s tým skupina Lucie, pri ktorej vzniku pred mnohými rokmi stál. Kedysi bol idolom dievčat a mladých žien, ale od toho má po jeho drsnom živote už dosť ďaleko.

​Tak, ako nemálo umelcov zo šoubiznisu, aj spevák Michal Penk si prešiel peklom, keď prepadol závislosti od drog. Stálo ho to aj úspešne sa rozvíjajúcu kariéru. Zdá sa, že toto ťažké obdobie má už za sebou a jeho fanúšikovia mu iste želajú úspešný návrat na koncertné pódiá a do nahrávacích štúdií. Sám sa o to snaží a vlani začal dávať o sebe po dlhom čase vedieť aj na sociálnej sieti. Na zdieľaných fotografiách vyzerá už celkom dobre, čo jeho priaznivci veľmi ocenili. Michal uvádza, že je čistý a chce žiť čo najlepšie. Hudba ho mala dostať z najhoršieho. Podarilo sa mu opäť postaviť pred fanúšikov a uviesť svoj najväčší hit O bláznech, čomu už málokto veril.

Pred sobotňajším koncertom v Košiciach oznámil svojim fanášikom na sociálnej sieti: "Ahoj ľudia, tak je to tu a ja konečne začínam zas koncertovať. V sobotu budem zas spievať pred ľuďmi s kapelou a veľmi sa na to teším a dúfam, že koncertov bude veľa. Teraz, keď sme skúšali, som si uvedomil, že ma to zas strašne baví, a tak sa s vami chcem podeliť o túto svoju radosť. Veľmi sa teším na sobotu, keď tak si na mňa spomeňte a držte mi palce, aby som niečo nepokazil. Ale pripravení sme dobre a kapela hrá výborne." Tento koncert sa mal uskutočniť už vlani pred Vianocami, ale pre chorobu ho odložili.

Pripomeňte si megahit Michala Penka s názvom O bláznech:

Spevák a skladateľ Michal Penk patril koncom osemdesiatych rokov minulého storočia k veľkým idolom žien. Bol pekný, dlhovlasý blonďáčik s vtedy moderným štýlom a získal si pozornosť hitmi ako Odpusťte nám, Stín, či O bláznech. Účinkoval so skupinou Lucie ako jej prvý spevák, potom ho zlákal do svojho orchestra Ladislav Štaidl. Sám seba si zahral v komédii Kanárska spojka, ku ktorej zložil aj hudbu. Zložil niekoľko piesní aj pre Ivetu Bartošovú, s ktorou jeden čas aj chodil. Tá sa s ním rozišla kvôli Štaidlovi, ktorú s ním zoznámil práve on.

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa #MichalPenk (@michal.penk)

Neskôr, v roku 1994, po tom, čo sa rozišiel s priateľkou, prepadol drogám a pokazil si svoju povesť a kariéru. "Nechcel som byť doma sám a začal som chodiť na nesprávne miesta,"  spomínal v roku 2019. Z drogovej závislosti sa mal už pred rokmi po liečení dostať, no zrejme nikto nedúfal, že sa vráti aj na pódiá. "Dúfam, že toto bude comeback roka a za to ďakujem kamošom a kamoškám, že ma ochránili a presvedčili o tom, že to má zmysel," hovorí dojatý Penk po koncerte v Košiciach. Azda pribudne ešte mnoho podobných koncertov, nepochybne mu všetci pri druhej šanci držia palce.

Súvisiace články

Najčítanejšie