Jasno
Bratislava
Jozef
19.3.2024
Má nádherný hlas, no telo ho zrádza! Hviezdny spevák priznal chorobu, ruší koncerty!
Zdielať na

Má nádherný hlas, no telo ho zrádza! Hviezdny spevák priznal chorobu, ruší koncerty!

Zdroj: Instagram/LC

Ešte vlani sa mladý britský spevák a hudobník Lewis Capaldi (26), pochádzajúci zo Škótska, zveril na svojom koncerte publiku s problémami s tikmi, ktoré zasahovali jeho rameno a hlavu. Oznámil, že mu stanovili aj oficiálne diagnózu Tourettov syndróm. Bral to však s nadhľadom, hoci je to nepríjemné, dá sa s tým existovať aj v hudobnej branži, ako to potvrdzuje aj mladá americká speváčka Billie Eilish (21), ktorá prezradila, že nie je medzi americkými umelcami jediná. Vážnejšie to teraz vyzerá s hlasivkami Capaldiho. Kvôli nim musel zrušiť dva koncerty.

​Hoci je Lewis Capaldi celosvetovo veľmi populárny a uznávaný spevák, cíti veľkú zodpovednosť a pokoru pred svojimi fanúšikmi, ktorí sa tešia na jeho koncerty počas svetového turné. Skolila ho však choroba, čo ani nie je prekvapením v tomto čase, keď je ako každoročne v Európe obdobie viróz a prechladnutí. Keď sa dal vyšetriť, lekári mu po diagnóze oznámili, že má bronchitídu, čo je pre speváka veľmi nepríjemné zistenie. Musel preto zrušiť zatiaľ minimálne dva koncerty zo svojho turné, a to v Zurichu a Miláne. 

S ľútosťou to oznámil na sociálnej sieti. "Som celkom zničený z toho, že to musím napísať. Ako vedia mnohí z vás, behom niekoľkých posledných večerov môjho turné som veľmi bojoval so svojím hlasom, včera večer v Štokholme som sa zo všetkých síl snažil odspievať šou, aj keď to bolo veľmi nepríjemné. Ale zúfalo som sa snažil vás nesklamať," kajal sa na Twitteri. Hlasový špecialista mu mal nariadiť aspoň na tri dni hlasový pokoj a keby to nerešpektoval, hrozí, že by to mohlo zanechať na jeho hlasivkách trvalé stopy, čo by pre speváka bola katastrofa. Koncert v Miláne preto Capaldi radšej presunul na 31. mája a v Zurichu na 28. júna, ako uviedol s ospravedlnením na svojej oficiálnej stránke na sociálnej sieti. 

Pozrite si vo videu ako návštevníci koncertu vo Frankfurte pomohli spevákovi postihnutému Tourettovým syndrómom odspievať notoricky známu pieseň Someone You Loved:

Teraz sa lieči, aby bol v poriadku na blížiaci sa koncert v Barcelone, ktorý sa má konať už 10. marca a 15. marca ho čaká  koncert v  Mníchove. Potom sa presunie do USA, kde má odohrať prvý koncert v Nashville 31. marca. Nasledovať bude množstvo koncertov v USA až do 11. mája, keď americkú časť turné ukončí a vráti sa opäť do Európy, kde by mal koncertovať poslednýkrát v rámci šnúry 3. septembra v Belfaste. Snáď ho fanúšikovia vždy podržia, ako to bolo na koncerte vo Frankfurte, keď pre jeho problém s cukaním ramena za neho diváci odspievali pieseň Someone You Loved. Tento dojímavý moment sa stal virálnym, niet pochýb, že spevák s krásnym hlasom, ale telom, ktoré ho zrádza, je za svojich fanúšikov veľmi vďačný.

Lewis oznámil zlé správy pre fanúšikov z Zurichu a Milána na sociálnej sieti Twitter: 

Súvisiace články

Najčítanejšie