Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Kam sa podela Zuzana od fontány? Vejmělková prešla radikálnou zmenou, TOTO ju živí!
Zdielať na

Kam sa podela Zuzana od fontány? Vejmělková prešla radikálnou zmenou, TOTO ju živí!

Zdroj: hitky.sk

Herecká kariéra Evy Vejmělkovej, ktorá pred pár dňami oslávila 54 rokov, sa začala už keď mala 16 rokov. Vtedy si všimol študentku ostravského konzervatória režisér Dušan Rapoš (69) a obsadil ju do už kultového filmu Fontána pre Zuzanu. Pre oboch to bolo osudové stretnutie, z ktorého sa vyvinul vzťah na celý život. Eva pochádza z Havířova, kde sa cíti najlepšie a spolu s manželom a dvomi dcérami sa tam pred rokmi aj usadili. K herectvu si časom pribrala veľmi zaujímavé povolanie a veľmi sa jej darí.

​Z mladučkej herečky Evy Vejmělkovej, ktorá kedysi oslnila svojou krásou v trilógii Fontána pre Zuzanu, sa stala aj uznávaná psychologička. "Ja si myslím, že každý herec je tak trochu psychológ, aby mohol hrať nejakú postavu. A aj každý psychológ musí byť trochu herec, aby sa vedel vcítiť do duševného rozpoloženia svojho pacienta. Takže sa tieto profesie veľmi pekne spájajú," zamýšľala sa svojho času. Psychológiu vyštudovala na Univerzite Palackého v Olomouci. "Vždy ma zaujímali veci medzi nebom a zemou," priznala už pred rokmi. Pre ňu bola psychológia príležitosť, ako si všeličo vysvetliť, no vydala sa do ešte záhadnejších vôd tohto odvetvia - používa hypnózu.   

Jej manžel Dušan Rapoš je na ňu právom veľmi hrdý. "Rozhodla sa, že bude pomáhať deťom, ale aj dospelým dostať sa z tráum," citoval jeho slová Blesk.cz. Spomenul, že používa špeciálnu metódu hypnózy, ktorú v Európe praktizuje iba pár ľudí. "Je to niečo unikátne, spolupracuje s Američanmi," vyzdvihol jej význam s pripomienkou, že by bol rád, keby na jeho filmy chodilo toľko ľudí ako k nej do ordinácie. 

Pripomeňte si časy minulé a krásnu Evu Vejmělkovú v traileri k filmu Fontána pre Zuzanu 1:

Eva si tam vypočuje veľa smutných príbehov a niektoré môžu byť aj inšpiráciou pre tvorbu jej manžela. Naposledy ju manžel obsadil do filmu Ženská pomsta o podvádzanej žene, ale postavil to tak trochu do komediálnej roviny. Evine klientky však podľa jej slov však zažívajú skôr horory. Ona je v manželstve spokojná a je to na nej aj vidieť. Recept má jednoduchý: "Pohoda, láska a sex." Rapoš bol vraj jej prvým a jediným partnerom.  

Dušan Rapoš je Eviným prvým a jediným životným partnerom, mám s ním dve dnes už dospelé dcéry:

Slovenský režisér je od nej o šestnásť rokov starší a keď ju spoznal, mal 32 rokov a bol rozvedený. Trvalo pätnásť rokov, kým svoj vzťah v roku 2000 spečatili sobášom v Las Vegas. Zakrátko sa im narodila prvá dcérka Tara, ktorá študuje medicínu a v roku 2004 prišla na svet terajšia gymnazistka Rita. Celá rodinka žije spokojne v Havíŕove, kde to má Eva, ktorá v mladosti veľa cestovala a aj nakrúcala v cudzine, najradšej. "Som tu doma. Mám rada tunajších ľudí, ich svojrázny humor, ich úprimnosť a špecifický nadhľad," vyznala sa. Manžel je často mimo domova kvôli práci a o to viac sa tešia sa na spoločné chvíle. "Dôležité je, aby sa muž a žena vedeli spolu rozprávať a vedeli načúvať," hovorí táto všestranne nadaná žena, ktorá napísala aj knihu poviedok, či libreto k rockovej opere svojho manžela s názvom Petr a Lucie.  

Súvisiace články

Najčítanejšie