Skoro jasno
26°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Mladá česká speváčka priznala trpkú pravdu: Už nikdy nebudem úplne zdravý, normálny človek!
Zdielať na

Mladá česká speváčka priznala trpkú pravdu: Už nikdy nebudem úplne zdravý, normálny človek!

Zdroj: Instagram/MK

Aj keď je niekdajšia finalistka speváckej súťaže a dnes už profi speváčka Markéta Konvičková (28) známa večným úsmevom, nemala to vždy v živote veselé. Pred niekoľkými rokmi jej lekári diagnostikovali nádor na vaječníku, ktorý, našťastie, úspešne odstránili laparoskopickou operáciou. Hrozilo, že už nikdy nebude môcť otehotnieť a stať sa mamou. Nejaký čas to zatajovala, ale mrzelo ju, že sa našli hejteri, ktorí sa jej posmievali za jej "opuchnutý" vzhľad, ktorý však súvisel s liečbou spôsobujúcou zavodňovanie tela po chemoterapii a liekoch. Všetko to potom vynahradilo, že sa predsa len napriek prognózam stala mamou dcérky Amálie.

​Popri materských povinnostiach voči vytúženej dcérke sa dva roky po jej narodení začala Markéta Konvičková pomaly vracať k mikrofónu. Naposledy sa zúčastnila na veľkolepom koncerte kamaráta Jana Bendiga ako hosť, podobne ako aj ďalšia z trojice kamarátov zo speváckej súťaže Monika Bagárová. Azda najviac všetkých zaujímalo, ako je na tom Markéta so zdravím. "Nemala som, našťastie, rakovinu. Mám vzácny druh nádoru, a ten sa už nevylieči asi nikdy, maximálne sa zastaví rast a šírenie. Vraj sú to dobré nádory. Hlavne, že sa už konečne cítim dobre, našli príčinu a som pod kontrolou," prekvapila zvláštnou diagnózou Markéta v rozhovore pre Extra.cz.   

Po tom, ako žila v neistote čo jej vlastne je, je šťastná, že už má jasno a ako s diagnózou žiť. "Konečne sa prišlo na to, čo to bolo, liečim sa a budem sa asi liečiť nejakými hormonálnymi liečbami, ale konečne sa cítim dobre, už mám späť svoju tvár. Pre liečbu som bola opuchnutá, teraz sa na seba znovu podobám," priznala sa s potešením. "Myslím, že je podstatné, aby som tu bola, je jedno ako dlho, ale Amálka je môj hnací motor a som rada, že je to nejakou formou liečiteľné a kontrolujú ma, ale už asi nebudem nikdy normálny zdravý človek," zverila sa s pomerne neľahkou víziou budúcnosti.

Prioritou je pre mladú speváčku s neľahkým osudom najmä jej malá dcérka Amálka:

O druhom potomkovi vraj zatiaľ s partnerom neuvažujú, aj keď pred časom to predsa len pripúšťala. Ako rastie Amálka zrejme zistila, že by to asi len tak ľahko nezvládala, keďže s jej temperamentom jej dáva riadne zabrať. Nechá tomu, podobne ako pri Amálke, voľný priebeh. No vo svojom osude našla predsa len aj niečo pozitívne. "Vďaka tomu, že som mala zdravotný problém, tak som sa zastavila, začala som nad tou rodinou uvažovať viac, než nad nejakou kariérou, a máme tu malý zázrak," konštatovala s nadšením šťastná mamička. Sobáš s jej partnerom a otcom ich dieťaťa René Kabošom sa vraj môže uskutočniť zo dňa na deň potom, ako to bude cítiť. Je jej zatiaľ jedno, či to bude niekde pri mori, ako vždy snívala, alebo to bude riadna moravská veselica s množstvom hostí. Na prvom mieste je zdravie a dcérka, všetko ostatné sú už len "bonusy" navyše.

Markéta vyzerala na koncerte Jana Bendiga úžasne, po náročnej liečbe sa podľa vlastných slov cíti konečne dobre: 

Súvisiace články

Najčítanejšie