Skoro jasno
19°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Celý svet sa od Putina odvrátil, TENTO herec si k nemu prišiel pre vyznamenanie!
Zdielať na

Celý svet sa od Putina odvrátil, TENTO herec si k nemu prišiel pre vyznamenanie!

Archívna reportáž

Jedným z mála umelcov vo svete, ktorý sa otvorene stotožňuje s Vladimirom Putinom v jeho konaní a názoroch, je americký herec a režisér Steven Seagal (70). Bývalý akčný filmový hrdina podporil dokonca aj medzinárodne neuznanú anexiu Krymu a schválil aj jeho inváziu na Ukrajinu. Vlani v lete navštívil okupovanú oblasť Donbasu a pre ruskú televíziu hovoril o existenčnej hrozbe pre Rusko zo strany Ukrajiny. Ruský prezident sa mu za jeho angažovanosť odvďačil metálom.

​Na oficiálnom internetovom portáli ruskej vlády sa uvádza, že v dekréte o vyznamenaní amerického herca Stevena Seagala štátnym Rádom priateľstva stálo ako dôvod jeho udelenia, že "výrazne prispel k rozvoju medzinárodnej kultúrnej a humanitárnej spolupráce". No už predtým bol tento držiteľ siedmeho danu v Aikido, v ktorom sa našiel aj Putin, pravidelným návštevníkom Ruska a občanom krajiny sa stal v roku 2016, keď dostal ruský pas. Pracoval aj ako "osobitný zástupca" ruského ministerstva zahraničných vecí v Spojených štátoch a Japonsku. 

Fotku obra Seagala a oproti nemu maličkého Putina zdieľal ukrajinský poradca ministra vnútra Anton Geraschenko:

"Steven Seagal bol vymenovaný za osobitného zástupcu ruského ministerstva zahraničných vecí pre rusko-americké humanitárne vzťahy," uviedlo veľvyslanectvo vtedy v príspevku na sociálnej sieti, v ktorom oznámilo toto vymenovanie. "Jeho úlohou je uľahčovať vzťahy medzi Ruskom a Spojenými štátmi v humanitárnej oblasti vrátane spolupráce v oblasti kultúry, umenia, výmeny verejnosti a mládeže a podobne," stálo v dodatku. Ukrajina sa však v roku 2017 práve preto rozhodla Seagalovi zakázať jeho vstup na päť rokov z dôvodov národnej bezpečnosti.

Seagal sa v minulosti stretol aj s bieloruským prezidentom Alexandrom Lukašenkom: 

​Seagal už roky pred získaním ruského občianstva často navštevoval Rusko. Ako prívrženec Putina sa vraj stal aj jeho osobným priateľom, keď ho sprevádzal počas návštev na viacerých podujatiach venovaných bojovým umeniam. Keď mu Putin osobne odovzdával ruský pas, jeho hovorca Dmitrij Peskov novinárom povedal, že Seagal "už dlho nalieha a žiada o udelenie ruského občianstva a je známy svojimi vrelými vzťahmi k našej krajine, nikdy sa tým netajil a je aj známym hercom, čo dalo dôvod na to, aby sa stal ruským občanom". Ako sa zdá, aj napriek všetkej hrôze na Ukrajine, Seagal ešte stále Putinovi verí – na druhej strane dramaticky stratil kredit vo svete filmu, ako aj v očiach mnohých fanúšikov.

Fotkou s ruským prezidentom Putinom sa Steven pochválil už v roku 2018 na Instagrame: 

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Steven Seagal (@seagalofficial)

Súvisiace články

Najčítanejšie