Jasno
22°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Budú padať slzy! TAKÝTO darček Slováček k jubileu nečakal!
Zdielať na

Budú padať slzy! TAKÝTO darček Slováček k jubileu nečakal!

Archívna reportáž

Felix si z vysokého veku nič nerobí, pred rokom sa po 7 rokoch rozišiel s mladou milenkou

Už o zhruba tri mesiace bude Felix Slováček oslavovať okrúhlu osemdesiatku. Oslavy má tento slávny český hudobník veľmi rád, a tak sa iste majú všetci jeho známi, ktorých pozve, na čo tešiť. Už minulý rok poňal narodeninové oslavy veľkolepo, aj keď jeho pohodu deň predtým narušila nepríjemná udalosť, keď jeho manželka Dagmar Patrasová (66) zapríčinila nehodu s podozrením na požitie alkoholu. Oslavy sa potom ani nezúčastnila. Pred tohtoročnou súkromnou narodeninovou oslavou chce svoje jubileum Slováček osláviť koncertom v Lucerne. No prekvapením, ktoré zaskočilo aj jeho, bude ešte niečo.

​Koncert Felixa Slováčka v Lucerne sa bude konať už 2. mája, teda pred jeho narodeninami, ktoré má až 23. mája, ale vtedy už bude Lucerna v rekonštrukcii. "Našli sme voľno 2. mája, takže budem sláviť skôr, pretože inde to robiť nechcem," prezradil hudobník už začiatkom januára pre Ahaonline. Ako vyšlo teraz najavo, Felixovi Slováčkovi pripravil ako prekvapenie vydanie jeho dvojcédečka bývalý tajomník Karla Gotta, Jan Adam (58). "Aj keď som spojil svoj osud s Karlom Gottom, s Felixom sme sa len míňali. Vždy sme sa pekne porozprávali. Ale to bolo všetko," začal s vysvetľovaním Adam, ktorý je jeho fanúšikom od sedemdesiatych rokov minulého storočia. Vtedy bol Slováček tak populárny, že sa vraj jeho albumy predávali lepšie ako Gottove.

"Bol som tiež svedkom Felixových mimoriadne úspešných vystúpení na Karlových koncertoch, a tak som si povedal, že by si tento fenomén zaslúži k jubileu skutočnú bombu, ktorá mu doslova vyrazí dych," spomínal Adam na dávne časy, čo ho podnietilo k tomu, aby sa vybral do archívu šátnej televízie, či sa tam niečo z vtedajších nahrávok Felixa nenájde. "Honza Fiala našiel v archíve skutočné rarity, ktoré si nepamätá ani sám Felix," so spokojnosťou chváli prácu archivára Jan Adam. Tie majú byť zaradené na pripravované dvojcédečko. Momentálne sa snažia nájsť niečo z nahrávok s nedávno zosnulou Naďou Urbánkovou (†83). Je teda jasné, že na pripravovanom albume si dáva Gottov extajomník veľmi záležať.   

Felix Slováček môže byť hrdý na svoju kariéru, jeho úspechy neraz predčili aj hviezdneho Karla Gotta:   

Uviedol aj niektoré konkrétne mená spevákov, ktorých hlas bude na albume počuť. "Zaznejú tam Felixove sólové hity, ale aj jeho skvelý saxofón či klarinet, ako sprevádza Gotta, Zagorovú, Vondráčkovú, Margitu, Olympic, Rokla, Štaidla, ale aj Dádu Patrasovú. Našli sme jednoducho niečo, že sa budú všetci čudovať, čo naspievali," mieni spokojný Slováčkov obdivovateľ. Pred desiatimi rokmi dostal legendárny hudobník ako darček klip od syna Felixa, kde mu zaspievali k narodeninám mnohé hviezdy, s ktorými sa Felix dobre poznal, ako napríklad Karel Gott, Petra Janů, Láďa Kerndl, Leona Machálková, Hana Zagorová, Josef Laufr, Eva Pilarová, či Jitka Zelenková. Žiaľ, mnohí z nich už odišli na večnosť podobný dar je už neopakovateľný. No nápad na dvojalbum je rozhodne niečo, čo oslávenca dojme k slzám.

Felix si ani v pokročilom veku nenechá ujsť žiaden dobrý žúr:

Súvisiace články

Najčítanejšie