Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Bolestné priznanie Michala Davida! ROZVOD a odlúčenie od sestry!
Zdielať na

Bolestné priznanie Michala Davida! ROZVOD a odlúčenie od sestry!

Archívna reportáž

Zdá sa, že slávni a úspešní žijú dokonalé životy bez väčších problémov. No aj oni sú len ľudia a mnohí majú za sebou ešte trpkejšie príbehy, ako azda väčšina ľudí. Michalovi Davidovi sa, žiaľ, tiež nevyhla azda najväčšia tragédia - keď pre leukémiu prišiel o dcérku. No jeho manželstvo, to, našťastie ustálo a s manželkou Marcelou sú spolu už pomaly 40 rokov. To sa ale nepodarilo jeho rodičom, čo Michal zvládal len ťažko. Navyše, prišiel tým v podstate aj o sestru.

Hudobníka Michala Davida (62) predurčilo na dobrodružný a pestrý život šoumena už aj to, že sa narodil do známej cirkusovej rodiny Kludských. Jeho mama Edita bola mímka a s cirkusom precestovala za bývalého Československa mnoho krajín. Manželstvo jej stroskotalo ešte keď boli jej dve deti malé a súd rozhodol, že dcéru bude vychovávať otec a syna zas ona. Vlastne si to podľa slov Michala Davida, pôvodným menom po otcovi Vladimíra Štancla (†79), vybrali deti samy. Otec potom emigroval v roku 1968 s druhou manželkou aj s dcérou Michaelou do Švajčiarska, zatiaľ čo sa on s mamou ocitli načas v Taliansku.

Michal David si veľmi dobre spomína na časy, keď bol s mamou v Taliansku, kde ich mal údajne hľadať na žiadosť jeho otca Interpol, lebo o nich nič nevedel. "Odišli sme tam spoločne s rodinou Kludských a mali sme svoju Kludsky show a ja som bol v Taliansku ako malý osemročný chlapec veľmi šťastný, Taliani sa ku mne správali úžasne. Prvý rok som sa učil jazyk a druhý rok som začal chodiť do kláštornej školy, kde nás vychovávali mníšky, starala sa o mňa matka predstavená," vysvetľoval Michal nedávno v relácii Po pravdě. V Taliansku sa v škole naučil aj základy hry na klávesové nástroje.

Pripomeňte si jeden z mnohých megahitov Michala Davida s názvom Decibely lásky:

​Chlapčenskú kláštornú školu navštevoval od pondelka do piatku a koncom víkendu sa v nedeľu po dvoch dňoch voľna vracal. "Každú nedeľu večer sme mali omšu a pri nej som prvýkrát uvidel harmónium a tak mi učarovalo, že som potom na ňom začal brnkať a keď matka predstavená videla, že ma to zaujíma, tak ma začala učiť hrať a ku koncu školského roka som už omše sprevádzal namiesto matky predstavenej ja. Strašne ma to chytilo a chcel som hrať a hrať a nič iné ma nezaujímalo," porozprával svoj zaujímavý príbeh.

Michal David trávil sviatky s rodinou a so svojou milovanou mamou: 

Z Talianska sa potom vrátil s matkou aj rodinou v 70. rokoch do vtedajšieho Československa, kde začal neskôr Michal študovať na konzervatóriu, ktoré ale nedokončil. Ešte na základnej škole radšej blicoval a hral tam vraj aj päť-šesť hodín denne. Keď dostal vlastné "krídlo", hra na ňom ho doslova pohltila. Bol veľmi netrpezlivý, aby mohol hrať v nejakej kapele, a tak jeho kroky zamierili do Janečkovej skupiny Kroky, kde sa začala jeho hudobná kariéra. Odrazu sa o neho po desaťročnej odmlke začal zaujímať jeho otec, s ktorým sa potom stretol v roku 1978 v Nemecku. Otec sa v roku 2000 vrátil do Česka spolu s druhou manželkou, sestrou herca Ivana Vyskočila. So synom sa udobrili a boli v kontakte až do jeho skonu v roku 2011. Davidova mama sa vlani dožila deväťdesiatky a je ešte stále veľmi čulá.

Súvisiace články

Najčítanejšie