Zatiahnuté
Bratislava
Jela
19.4.2024
Cristovao šokoval slovami o samovražde! Pomoc hľadal aj v drogách!
Zdielať na

Cristovao šokoval slovami o samovražde! Pomoc hľadal aj v drogách!

Archívne video

Vždy, keď kalendár pripomenie Benovi Cristovaovi (35) dátum tragického skonu jeho dobrého kamaráta, ktorá sa udiala pred rokmi v Prahe na Nuselskom moste, sa jeho smútok obnoví, akoby to bolo včera. Aj preto pred takým skratom, ako je samovražda, varuje svojich sledovateľov na sociálnych sieťach. Odporúča im, aby v prípade problémov, s ktorými si nevedia dať rady, požiadali o pomoc niekoho blízkeho, alebo navštívili odborníka.

​Obrovský počet sledovateľov Bena na sociálnych sieťach sa zaujíma snáď o každý jeho krok, názor aj aktivity. Má teda veľký dosah na ovplyvnenie mysle veľkej skupiny obyvateľstva v mladom veku. On si to veľmi dobre uvedomuje a snaží sa zodpovedne zdieľať aj vážne témy, nad ktorými sa zamýšľa aj on sám. Tou, ktorá sa ťahá už roky jeho životom, je strata jeho dobrého kamaráta. "Petr O. 23.1.2006," napísal Ben dátum s komentárom: "Nie je ani jeden deň, kedy by som prešiel cez Nuselák a nespomenul si." Aj keď tentokrát nenapísal nič konkrétne, dalo sa to domyslieť. Napokon, v minulosti o ňom už hovoril. Nejaký čas po jeho tragickom skutku sa vraj preto oblúkom vyhýbal nechvalne známemu Nuselskému mostu.

Cristovao by bol rád, keby dokázal svojou výzvou zabrániť ďalšej takejto tragédii. "Žiadne vysvedčenie, žiadne neúspešné prijímačky, neprijatie tvojím okolím ani žiadny vzťah nestojí za život," apeluje na svojich mladých fanúšikov. "Hovor o svojich problémoch, neboj sa vyhľadať pomoc. Dlhodobú pomoc nenájdeš v žiadnych návykových látkach, skúšal som to, ver mi. Terapia nie je hanba, ale úplne normálna vec, ktorú často potrebujú aj ľudia, pred ktorými sa o nej bojíš hovoriť. Keď je ti ťažko, skús sa v tom necykliť. Všetko bude dobré," dohovára všetkým a veľmi správne pripomína, že alkohol ani drogy nie sú cesta - ako to zistil aj sám.

Ben Cristovao má za sebou tatiež náročné obdobie, aj vďaka hudbe sa dokáže udržať dobre naladený. Duet s jeho expriateľkou Bagárovou spôsobil veľký rozruch:

​Na rozlúčku s Petrom O. nezabúda ani jedna z Benových sledovateliek. "Tiež si vždy spomeniem, najmä na tú januárovú zimu, ak tam stojíme večer so sviečkami. Strašne ma to poznamenalo, a to som ho poznala len okrajovo," opísala svoje silné dojmy. Modelka a speváčka Jitka Boho pridala aj radu: "Vďaka za tvoje slová... a odporúčam napríklad aplikáciu Nepanikař, poskytujú bezplatnú rýchlu prvú psychologickú pomoc." Ben prácu na sebe a sebapoznaní berie vážne."Viac sa sústredím na to, aby som sa vycentroval. Ešte viac sa dostal do toho, kým môžem byť, a pracoval na sebe po všetkých stránkach," zveril sa ešte vlani s tým, že "je potrebné nájsť si okolo seba fajn ľudí, ktorí už z princípu idú správnym smerom." Je rozhodne záslužné, ak influenceri využívajú svoj vplyv aj týmto smerom, a to Benovi slúži ku cti.

Ben si v príspevku spomenul na zosnulého kamaráta, apeloval pritom na ľudí, aby v ťažkých chvíľach vyhľadali pomoc a nebrali osud do svojich rúk:

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Ben Cristovao (@bennycristo)

Súvisiace články

Pre ženu

Najčítanejšie